Debrecen
2021-05-19

Önkéntesek segítik a lakásotthonok festését

A Debreceni Karitatív Testület önkéntesei festettek és takarítottak a Debreceni és Nyírségi Görögkatolikus Gyermekvédelmi Központ Pitypang utcai lakásotthonában Józsán.

A lakásotthont abból a jelentős mennyiségű festékből tudták szépíteni, melyet a múlt évben több mint 6 millió forint értékben a PPG Trilak Kft. adományozott a karitatív testületnek. Ebből akár mintegy száz önkéntes segítségével festették a Derék utcai 22. alatti épület lépcsőházát, ahol a Refomix Kft. családok átmeneti otthonát és hajléktalanok átmeneti szállását üzemelteti, valamint a testület juttatott belőle több tűzkárt szenvedett debreceni családnak is a lakásuk rendbehozatalához. 

A Pitypang utcai lakásotthon festésére is ebből a jelentős festékadományból nyílt lehetőség. A lakásotthonban dologozó tíz önkénteshez csatlakozott Kósa Lajos országgyűlési képviselő és Széles Diána, a Debreceni Karitatív Testület társelnök is, aki nagyon fontosnak tartja azt, hogy az önkéntesek között mindig szép számmal segítenek olyanok is, akik maguk is segítségre szorultak. 

A testülettel múlt héten a Debreceni és Nyírségi Görögkatolikus Gyermekvédelmi Központ Békés utcai lakásotthonában tevékenykedtek, most a Pitypang utcában, jövő héten pedig a Kosárfonó utcai lakásotthon festésében segítenek majd. 

A festésben való segítségen kívül a Pitypang utcai lakásotthonban élő gyerekek, illetve fiatalok játékokat, édességet és üdítőt is kaptak a Debreceni Karitatív Testület képviselőitől.

Huszonnégy aranyat hoztak el a magyar borászok

Jövő évre halasztották Romániában a 2021. évi népszámlálást

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek