Debrecen
2021-05-13

Fertőtlenítő lámpák több egészségügyi intézményben

23 db a koronavírus-járvány elleni védekezést segítő, helyiségeket ultraviola-fénnyel (UV) és ózonnal fertőtlenítő lámpák kerültek több debreceni egészségügyi intézménybe is.

Papp Csaba, a debreceni közgyűlés Egészségügyi és Szociális Bizottságának alelnöke az átadás során megemlékezett az ápolónők világnapjáról is, amelyet hivatalosan május 12-én tartanak. Megköszönte az áldozatos munkájukat, amit az elmúlt nehéz időszakban végeztek. Nem csak a járványhelyzetben, de a hétköznapokban is hatalmas segítséget nyújtanak a nap 24 órájában a betegeknek. 

Az átadott ultraviola-fénnyel és ózonnal fertőtlenítő kombinált eszközök nagyon hasznosak, s igen nagy segítséget jelentenek ebben a küzdelemben. Nagyobb forgalmú háziorvosi, házi gyermekorvosi rendelőkben, védőnői szolgálatoknál, orvosi ügyeletekben fogják elhelyezni őket.

Petkes Csongor, a Data System Control Kft. – amely a V-TAC magyarországi képviselője – ügyvezető igazgatója elmondta, hogy az egész országban jelen vannak, de számukra Debrecen az első. Olyan formában szerették volna támogatni a várost, amely a rendelőkben, korházakban a biztonságos környezet vegyszermentes módon való megteremtését szolgálják. 

Nyíltvízi úszás: Olasz Anna ezüstérmes 10 kilométeren

Tina Turner

Szabó Eszter

Szerző
Hasonló cikkek