Debrecen
2021-05-12

„Kalandra fel! Ha tudsz, gyere el!”

A Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat jóvoltából ingyenes programok várják a látogatókat a debreceni Agórában.

A Tudományos Élményközpontban egyebek mellett földrengés szimulátort, sok-sok izgalmas és interaktív kísérletet, tudományos játékot ki lehet próbálni, de a greenbox trükkjeire, valamint számos csillagászati rejtelemre is fény derül. Hajdú-Bihar megyéből bárki részt vehet a díjmentes programokon, ennek egyetlen feltétele: 

 

  • majd a MEGJEGYZÉS-hez odaírni, hogy  „HAJDÚ HAGYOMÁNYOK NYOMÁBAN”. 

 

Minderre az Európai Unió Terület- és Településfejlesztési Operatív Programjának „Megyei identitás erősítése” címmel meghirdetett felhívása keretében nyílt lehetőség. Fontos törekvés ugyanis, hogy tudatosabbá váljanak a helyi/térségi/megyei közösségek, ennek érdekében közösségi programok valósuljanak meg. A Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat által koordinált „A hajdú hagyományok nyomában” elnevezésű projekt is erre hivatott. 

 

A Hajdú-Bihar megyei nevelési és oktatási intézmények látogatói (gyermek/tanuló), esetleg családtagjaik és egyéb Hajdú-Bihar megyei lakóhellyel rendelkező személyek, közösségek díjmentesen látogathatják egy alkalommal az Agóra Tudományos Élményközpontot, melynek nyitvatartása: 

  • péntek, 13-tól 18 óráig
  • szombat és vasárnap, 10-től 18 óráig.

Azonban minimum 20 fős csoportokat - előzetes egyeztetés után - nyitvatartási időn kívül is fogadnak hétfőtől csütörtökig 9 és 14 óra között, valamint pénteken délelőtt 9 órától. 

 

A programban díjmentesen résztvevők száma összesen 6800 fő lehet, és 2021. december 31-ig lehet élni a lehetőséggel

 

Forrás: www.hbmo.hu

A várandósok is megkaphatják a második oltást

Indul a vállalkozások megerősödését segítő Modern Mintaüzemek program

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek