Debrecen
2021-04-27

Tovább bővül a városi segélyalapból támogathatók köre

Ismét bővül a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került debreceniek megsegítésére létrehozott segélyalapból támogathatók köre. Most azok a fiatalok kaphatnak segítséget a várostól akik felsőoktatási intézményben önköltséges képzésben tanulnak, a járvány következtében megszűnt a munkaviszonyuk és azóta sem tudtak újból munkába állni.

A Debrecen Város Segélyalap által mostantól egyszeri 100.000 forintos támogatásra lehet jogosult az a fiatal, aki felsőoktatási intézményben aktív nappali vagy levelező költségtérítéses képzésben tanul, a munkaviszonya az első hullám azaz 2020. március 11-ét követően megszűnt és azóta sem tudott újabb munkaviszonyt létesíteni, illetve debreceni lakcímmel rendelkezik. 

Változás még, hogy a segélyalap támogatása most már kisebb gyermekekre is kiterjed, hiszen azok is részesülhetnek a támogatásban akik a koronavírus fertőzés következtében elveszették valamelyik szülőjüket. 

Széles Diána alpolgármester elmondta, hogy az első hullámban azoknak segítettek akik a munkájukat elvesztették, a második hullám ideje alatt azokkal is bővítették a kört akik megbetegedtek és hosszabb időre kiestek a munka alól, most pedig azokat a debreceni lakos egyetemistákat szeretnék támogatni, akik munkát vállaltak az egyetemi tanulmányaik alatt, de a járvány miatt elvesztették azt, így nehézséget jelent nekik a költségtérítéses képzést fizetni. 

Továbbá hozzátette azt is, hogy akik nem kapják meg az egyszeri 100.000 forintos támogatást, azok még mindig kérhetnek segítséget a Debreceni Karitatív Testülettől, hiszen ők minden helyzetben igyekeznek valamilyen formában segítséget nyújtani azoknak, akik kérik a segítségüket. 

Volánbusz: május 1-jétől a visszaáll az első ajtós felszállási rend

Nincs gond a motivációval

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek