Debrecen
2021-04-21

Új helyen a debreceni Tourinform Iroda

A Debrecen Turisztikai Ügynökség Közhasznú Nonprofit Kft. 25 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. Tourinform irodák és információs pontok felújítására kiírt pályázatán. A projekt eredményeként új helyen és megújult környezetben, a Piac utca 20. szám alatt fogadja a látogatókat a debreceni Tourinform Iroda.

Debrecen turizmusa az elmúlt években növekvő pályára állt, s a város gazdasági életében egyre fontosabb szerepet tölt be. Dinamikusan bővült a Debrecen Airport menetrend szerinti légi járatainak száma, és folyamatosan emelkedett a bel illetve külföldi vendég- és vendégéjszaka-szám, és egyre többen, egyre hosszabb időre látogatják Debrecent. A város a koronavírus-járvány elmúltával a növekvő utazási forgalom egyik nyertese lehet. 

A városban a turisták tájékoztatására szolgáló iroda 2017-től az évente 40 ezer, jegyet vásárló látogatót fogadó Református Nagytemplom látogatói útvonalának befejező pontján, a Karakter 1517 kávézóban működött VisitDebrecen információs pontként. Az egyre növekvő vendégforgalom és a bővülő szolgáltatási paletta azonban szükségessé tette azt, hogy az irodahelyiséget bővítsék, átalakítsák. Ehhez kiváló lehetőség volt a tavaly nyáron kiírt pályázat, melynek révén új helyre költözött át az iroda. 

A beruházás keretében egy 70 négyzetméter területű, korszerűen felújított helyiségben működhet az iroda. Az információs központ teljes mértékben kiszolgálja a turisták igényeit az érkezéstől az elutazásig, legyen az szimpla útbaigazítás, szálláshely vagy étterem ajánlásra, szuvenírvásárlási lehetőség, vagy épp aktuális kultúrális eseményre, fesztiválra szóló belépőjegy megvásárlása. 

A megnyitón Horváth Péter, a Kisfaludy2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt, vezérigazgatója elmondta, hogy kiemelt szerepe van a turizmus újraindításában a magyarországi Tourinform hálózatának, hiszen az irodák évente 1,8 millió látogatói megkeresést kezelnek. 

Arról is beszámolt, hogy a térségben jelentős turisztikai fejlesztés zajlik, szálláshelyek épülnek és újulnak meg, attrakciók, fürdők válnak még korszerűbbé. A tavalyi évben a város és térsége a harmadik legkeresettebb térség volt az országban, s a jövőben igyekeznek még vonzóbbá varázsolni a turisták számára. 

Széles Diána alpolgármester hozzátette, hogy ahogyan nő az átoltottság a lakosság körében, fokozatosan újra növekszik a szabad mozgás lehetősége, ezért készülnek arra, hogy egyre jelentősebb számban fognak megjelenni turisták Debrecenben, erre az időszakra a felkészülést pedig már kiválóan szolgálja a most megnyitott iroda.

A tervek szerint a debreceni Tourinform Iroda főszezonban, június 1. és szeptember 30. között hétfőtől szombatig 9 és 18 óra, vasárnap 9 és 15 óra között, főszezonon kívül pedig, október 1. és május 31. között hétfőtől péntekig 9 és 17 óra, szombaton pedig 9 és 13 óra között várja majd az érdeklődőket. 

Online időpontfoglalót próbálhat ki szerdától 70 ezer oltásra regisztrált

Így állnak a DVSC játékosai

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek