Debrecen
2021-04-16

Az elmúlt öt évben eddig 12 óvoda újult meg Debrecenben

A Görgey Utcai Óvoda jelenleg folyó fejlesztéseiről, homlokzatának szigeteléséről, a felújítás részleteiről április 16-án Barcsa Lajos alpolgármester, Kósa Lajos országgyűlési képviselő és Bordásné Gyuris Katalin önkormányzati képviselő tartott tájékoztatót.

Az elmúlt öt évben már 12 óvodai intézményt újítottunk fel, összesen 3 milliárd forint értékben. Nem szeretnénk itt megállni, korábban is elmondtuk, hogy folytatni fogjuk a Debrecen 2030 Program keretében azt az oktatásfejlesztési programot, amit elindítottunk. A Görgey Utcai Óvoda mellett további 8 intézményben szeretnénk majd felújításokat véghezvinni. Ezeknek a felújításoknak az összértéke még további 2,4 milliárd forint lesz. Ezeket a felújításokat idén illetve jövőre szeretnénk elindítani” – fogalmazott Barcsa Lajos, alpolgármester.

A Görgey Utcai Óvoda kivitelezési költsége bruttó 227 millió forint, ebből 162 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás, 65 millió forint pedig önkormányzati önerő.

Kósa Lajos önkormányzati képviselő a pénteki sajtótájékoztatón elmondta: mint közismert, hétfőtől az óvodákban és az általános iskolák alsó tagozatában újraindul az oktatás. Itt a Görgey utcán egy felújítás alatt álló óvodába jöhetnek vissza a gyerekek, de a felújítás nem zavarja az intézményben történő nevelői munkát.

Ez az energetikai beruházás nemcsak hosszútávú megtakarítást jelent, hanem szolgálja a fentarthatóságot is, hiszen tartalmazza a nyílászárók cseréjét, a homlokzati felújításokat, érzékelős, világító berendezések elhelyezését és szolgálja az esélyegyenlőséget azzal, hogy megvalósul az akadálymentesítés” – tájékoztatott Bordásné Gyuris Katalin önkormányzati képviselő.

A felújítási munkálatok várhatóan 2022. januárjában fejeződnek be.

 

Avar égett Tiszavasváriban

Kiderült, hogy mi által kerül a legtöbb mikroműanyag a légkörbe

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek