Debrecen
2021-04-12

A kelet-magyarországi régió együttműködési lehetőségeiről egyeztettek

Papp László, Debrecen polgármestere Varga Judit igazságügyi miniszterrel egyeztetett ma többek között a Miskolci Egyetem és a Debreceni Egyetem együttműködéséről, a Creative Region – Határtalan Fejlődés Programról és az Áldozatsegítő Központ létrehozásáról Debrecenben.

Galéria

Az elmúlt évben a kormány támogatásával jött létre a Kreatív Régió, amely az észak- és kelet-magyarországi megyéket fogja össze.

 

Debrecen a Kreatív Régió első olyan városa, amelynek kormányhatározattal elfogadott, 10 évre szóló fejlesztési programja van. Ez egyfajta mintaként szolgál a környező nagyvárosok, megyeszékhelyek fejlesztési programjaihoz – hangsúlyozta Papp László polgármester.

A Kreatív Régiók katalizátorai az egyetemek lesznek, így többek között a Debreceni Egyetem és a Miskolci Egyetem.

Nagyon fontos, hogy a kelet-magyarországi régióban a különböző szereplők az oktatáspolitikában, gazdasági életben megtalálják azokat az együttműködési lehetőségeket, melyek révén Kelet-Magyarországot fel tudjuk tenni Európa és a világ térképére – hangoztatta az igazságügyi miniszter.

Varga Judit 2021. április 12-i, hétfői látogatásán egyebek mellett egy debreceni Áldozatsegítő Központ létrehozásáról tárgyalt Papp László polgármesterrel.

2020-at az Igazságügyi Minisztériummal az áldozatsegítés évének hirdettük meg. Ez nagyon sok jogszabályi munkát is igényelt, de ami kézzel fogható, látható eredmény, az az, hogy tavaly már megdupláztuk az országban az áldozatsegítő központoknak a számát – mondta Varga Judit igazságügyi miniszter.

A háziorvosoknak is nagy a szerepe a kiemelkedő magyar oltási adatokban

6 milliárd forintos beruházást hajt végre a Bosch Vecsésen

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek