Debrecen
2021-04-09

Előkészítő ülést tartott a bíróság egy debreceni áruház előtt történt rablás ügyében

A Debreceni Járásbíróság 2021. április 8-án távmeghallgatás útján előkészítő ülést tartott annak a vádlottnak az ügyében, akivel szemben rablás bűntette miatt emelt vádat az ügyészség.

Az előkészítő ülés során az ügyész ismertette a vádiratot. Az ügyészség beismerő nyilatkozat, valamint a tárgyaláshoz való jogról történő lemondás esetén a vádlottal szemben úgynevezett mértékes indítványt tett - 6 év börtönben végrehajtandó szabadságvesztés büntetés - a büntetés tartalmára vonatkozóan.

A letartóztatásban lévő vádlott, aki a büntetés-végrehajtási intézet erre a célra kialakított helyiségében tartózkodott, a vádirattal egyezően nem ismerte el a bűncselekmény elkövetését, tárgyaláshoz való jogáról pedig nem mondott le.

A vádirati tényállás szerint a vádlott erősen ittas állapotban 2020. október 2-án 23 óra 15 perc körül Debrecenben, a Kishegyesi úton lévő nagyáruház előtt észrevette a sértettet, aki mellett a földön egy sporttáska volt. A férfi váratlanul a nő mellé lépett, majd a vállára vette a táskát, amit eltulajdonított a benne lévő laptoppal és más értéktárgyakkal.

A nő felszólította a férfit, hogy adja vissza a táskát. A vádlott ennek nem tett eleget, ekkor a sértett a táska felé nyúlt, hogy azt visszaszerezze. A vád szerint a férfi ezt látva a táska megtartása érdekében meglökte a nőt, aki a földre esett. A vádlott a táskával ezt követően távozni akart, ezért bement az áruház folyosójára, ahol a rendőrök, akik a közelben látták a bűncselekményt, a sértett segítségére siettek és elfogták a férfit. A nő az eset során nem sérült meg.

Az ügyet a bíróság tárgyalásra utalta, a büntetőper 2021. május 6-án folytatódik.

Megújul a Petőfi tér

Virtuális térben ünnepeljük Debrecen város napját

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek