Debrecen
2021-04-07

Online térben a költészeti fesztivál

A Méliusz Juhász Péter Könyvtár idén a Csokonai Színházzal együttműködve szervezi meg a Debreceni Költészeti Fesztivált. Immár 18.alkalommal köszöntik versekkel a tavaszt a magyar költészet napjához kapcsolódva. Idén a járványhelyzet miatt a rendezvény az online térbe kényszerül, de a költészettel és az irodalommal való találkozás nagyon is valóságos lesz.

A rendezvényt április 11-13. között tartják, amely az első napon egy cake poerty programmal kezdődik, vagyis néhány debreceni kávézóban és cukrászdában a megvásárolt kávé és sütemény mellé ünnepi verstekercset adnak, ezúttal a száz éve született Pilinszky Jánosra emlékezve. 

Április 12-én 19 órától Nagyítás-Közelítések Tar Sándorhoz az eddigi publikálatlan levelezése alapján címmel vesznek részt beszélgetésen Böhm Gábor, Deczki Sarolta és Kálai Sándor. Mind egy nagyítót kaptak a kezükbe amikor először olvashatták a Tar Sándorhoz és az általa írt leveleket, mivel arra a személyes-szakmai kapcsolatra is ráláthattak, amelyekre eddig még senki. A beszélgetés a Méliusz Juhász Péter Könyvtár Facebook-oldalán regisztráció nélkül tekinthető majd meg. 

Április 13-án pedig szintén 19 órai kezdettel, "Lehull az ékezet" Márai Sándor Halotti beszéd és Domonkos István Kormányeltörésben című verséről beszélget majd Kulcsár-Szabó Zoltán és Kun Árpád, Márai a nyelv haláláról, a szétszóródott magyarság dekultúrálódásáról, valamint a nemzetféltő-kultúrkritikus attitűdü Domonkos neoavantgárd versek összehasonlításában. Ez a beszélgetés is a könyvtár Facebook-oldalán tekinthető meg. 

Több mint 240 ezer Pfizer-vakcina érkezett Magyarországra

Csütörtöktől újabb 100 ezer bölcsődei, óvodai és iskolai dolgozót oltanak be soron kívül

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek