Debrecen
2021-04-01

Véradásra buzdít Debrecen város vezetése

A közelgő hosszú hétvége előtt különösen fontos a véradás, erre hívta fel a figyelmet április 1-jén Barcsa Lajos alpolgármester és Pósán László országgyűlési képviselő, akik maguk is donorként érkeztek a Debreceni Regionális Vérellátó Központhoz.

A hosszú hétvégék mindig nagy kihívást jelentenek a vérgyűjtésben. A betegek ellátásához folyamatosan szükség van a vérkészítményekre az év minden napján.

Aki egészséges és megteheti, azt arra buzdítom, hogy adjon vért. Különösen a hosszú hétvége előtti időszakokban fontos, hogy adjunk vért, mert ilyenkor lecsökkenek a készletek.” – mondta el Barcsa Lajos.

Az Országos Vérellátó Szolgálat elsődleges célja az ellátás folyamatos biztosítása, ehhez jelenleg országosan napi 1200-1400 véradásra van szükség.

Jelen helyzetben hatványozottan fontos a véradás, mert a Covidnak köszönhetően visszaesett a véradások száma.” – hangsúlyozta Pósán László országgyűlési képviselő a csütörtöki sajtótájékoztatón.

Általános feltételként véradásra jelentkezhet, aki elmúlt 18 éves, de még nincs 65 (első véradók esetén a felső korhatár 60 év), testsúlya eléri az 50 kg-ot és egészségesnek érzi magát. A feltételekről itt lehet olvasni: https://www.ovsz.hu/hu/melyek-veradasra-valo-alkalmassag-feltetelei.

A koronavírus elleni oltás nem befolyásolja a véradást!

 

Húsvét alkalmából új lakókat köszönt a Debreceni Állatkert Nyuszifalván

Nem lesz tavaszias időnk az ünnepekre

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek