Debrecen
2021-04-01

Kirakatkiállítás nyílik a Kölcsey Központban

A Természettár "Erdei ösvényeken - vizek hullámain" című kirakatkiállítása április 1. és május 2. között látható a Kölcsey Központ Hunyady utca felőli oldalán.

Váradi Zoltán, a Természettár vezetője a következő gondolatokkal hívja fel az érdeklődők figyelmét az egy hónapig látható kirakatkiállításra:Vajon gondolkodtunk-e már azon, mi is az erdő? Sokaknak egy hely, ahol kellemesen sétálhatunk az árnyas fák alatt, madárdalt hallgatva, nagyokat lélegezve. Az erdő azonban sokkal több ennél. Egy varázslatos hely, mely tele van titkokkal, ahol a fák egymással beszélgetnek, a madarak ádáz harcot folytatnak a szerelemért, a rovarok különös összeesküvéseket tervezgetnek, ahol egyszerre történik születés és elmúlás. A talajban tekergő gyökerektől a lombkorona legfelső csúcsáig minden szintjén pezseg az élet. Víz nélkül pedig nincs élet. Azt mondják a víztükör megnyugtatja az embert, a rajta megcsillanó napfény simogatja a lelket. A vízi élővilág több mint lenyűgöző. Halak suhannak, mint madarak az égen, békák kuruttyolnak a parton, a sűrű nádasban is neszez valami. Minden rejtőzködik. Egyesek lesben állnak zsákmányra várva, mások védelmet keresnek az áthatolhatatlan hínárosban. Pillanatról pillanatra történik valami, egyetlen vízcseppben is. Bárhol vagyunk a természetben, olyan csodák várnak ránk melyeket látva rájövünk, milyen fantasztikus a világunk és mennyi mindent nem láttunk még. Hogy mit szeretnénk kiállításunkkal nyújtani? A felfedezés szabadságát! Ha végignéztétek, utána irány a természet! Legyetek felfedezők!

Ha szereted a természetet, érdekel a növény- és állatvilág, kicsit elbújt benned egy amatőr természetbúvár, akkor ez tetszeni fog a TERMÉSZETTÁR.
Megmutatjuk, mi a különbség a csiga és a kagyló között, hogy a lepke és a pillangó nem ugyanaz, a tengeri sünnek semmi köze a kertben szuszogó sünihez, és az articsóka sem madár.

Látogass el a www.termeszettar.hu honlapra és keresd a Facebookon is!

A kirakatkiállítás 2021. április 1. és május 2. között minden nap este 8 óráig látható.

Győzött a magyar labdarúgó-válogatott

A francia kormány az egész országra kiterjeszti a korlátozásokat

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek