Debrecen
2021-03-24

Forgalomkorlátozások Debrecenben

A Nyíl-Hadházi utcai és a kapcsolódó Bem téri csomópont átépítése miatti vízvezeték kiváltási munka újabb szakaszába lépett, ezért március 25-től forgalomkorlátozást vezetnek be az alábbi szakaszokon.

A  Bem téri csomópontban a Füredi út irányából a Péterfia irányába kanyarodók részére a jobbra kanyarodó sáv ideiglenesen le lesz zárva és a jobbra kanyarodási lehetőséget az egyenesen haladó sávból alakítják ki, az egyenes haladási irányt megtartva. A munkavégzés miatt a kereszteződésben munkagödröt alakítanak ki, ezért fokozott figyelemmel kell haladni az arra autózóknak és gyalogosoknak is egyaránt. 

A Simonyi út irányából a Bem tér felé haladva, a Füredi út irányába az egyenes-jobbra kanyarodó sáv szintén megszűnik ideiglenesen, ehelyett a Péterfia utca irányába egyenesen haladó sávból lehet jobbra fordulni a Füredi út irányába. A Bem tér- Péterfia út irányába besoroló sáv egy részét szintén lezárják. 

A Nyíl utca- Hadházi út csomópontjában az Árpád tér felől a Nyíl utca- Hadházi utca irányába tartó egyenes-jobbra kanyarodó sávot is lezárják, valamint a Nyíl utca 16-18-20 sz. előtti parkolók is megszűnnek ideiglenesen, a munkálatok idejére. A Hadházi út irányába a Nyíl utca- Bem tér felé haladó egyenes sávból lehet majd jobbra kanyarodni. 

A Méliusz Juhász Péter Könyvtár melletti szakaszon továbbra is marad a teljes útzár. 

A Bem téri szervízút a Péterfia irányába félpályás korlátozásra kerül a Nyíl utca irányából, így ezen a szakaszon a parkolás a kivitelezés idejére megszűnik. A Nyíl utcáról a szervízútra nem lehet behajtani, az érintett szakasz a Kétmalom utca felől közelíthető meg. 

A gyalogos forgalom a Füredi út irányából a Nyíl utca irányába a meglévő gyalogátkelőhelyen továbbra is lehetséges marad, azonban a kialakítandó munkagödör miatt a Füredi úti részeken szűkítve lesznek. 

A Nyíl utca felőli részen pedig a gyalogátkelővel szembeni zöld terület teljes egészében munkaterületté válik, így a Bem tér szervízút irányában a munkaterület mellett ideiglenes gyalogjárdát alakítank ki, biztosítva ezáltal a Nyíl utca- Hadházi út irányba történő gyalogosforgalmat. 

Az erre közlekedő autósok, és gyalogosok fokozottan figyeljenek, és a balesetek elkerülése érdekében igyekezzenek a forgalomkorlátozás idejére kihelyezett KRESZ-táblákat figyelembe véve közlekedni. 

A háziorvosi ellátás megerősítéséről és az oltási feladatokról egyeztetett Kásler Miklós

Megsérült Zsóri Dániel

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek