Debrecen
2021-03-22

Vágányzár a Nagyerdőn

A Varázserdő projekt a második üteméhez érkezett, melynek részeként a Nagyerdőn átépítik az Aquaticum elnevezésű megállóhelyet, valamint négy átjárót a Pallagi úti villamos pályán. A munkavégzés miatt, 2021. április 06-án, kedden üzemkezdettől, előreláthatólag a munkálatok befejezésig, június 06-án vasárnap üzemzárásig a Pallagi út Nagyerdei körút és a Klinikák között szakaszán szünetel az 1-es villamos közlekedése.

A vonalon csak átszállással lehet utazni, az Aquaticum elnevezésű megállóhely pedig kimarad.

A vágányzár miatt, az 1-es villamos vonalán a járatok két szakaszban közlekednek majd:

1. szakasz: Nagyállomás – Nagyerdei körút – Nagyállomás

2. szakasz: Medgyessy sétány – Klinikák – Medgyessy sétány (ingajárat)

Ingajárat:

-Kérjük a járművezetők fokozott figyelemmel legyenek arra, hogy a Medgyessy sétány és a Klinikák elnevezésű megállóhelyek között, az 1-es villamos ingajáratba közlekedik, ami azt jelenti, hogy a megszokottól eltérő, ellentétes irányból is számítani kell a szerelvények érkezésére.

Eljutási lehetőség az Egyetem/Klinikák irányába:

-A Nagyerdei körút elnevezésű megállóhelyen, a leszállást követően a Medgyessy sétány megállóhelyről induló villamossal lehet tovább utazni az Egyetem/Klinikák irányába és vissza.

Eljutási lehetőség a Nagyállomás irányába:

-A Klinikák elnevezésű megállóhelytől induló villamossal a Medgyessy sétány megállóhelyig lehet közlekedni, onnan a Nagyállomás irányába, a Nagyerdei körút megállóhelyről induló villamosra kell átszállni. Felhívjuk az utasaink figyelmét, hogy a Nagyállomás irányába közlekedő járatokra az Andaházi utca elnevezésű megálló helyett, a Weszprémy utca megállóhelyen lehet fel, illetve leszállni.

Az utazás elején érvényesített vonaljegy átszállás után is használható, azonban azt minden járművön érvényesíteni kell!

Átszállásmentes utazás:

-Felhívjuk utasaink figyelmét arra, hogy a Nagyállomás és a Klinikák közötti szakaszon átszállásmentes utazásra is van lehetőség. Ennek érdekében igénybe vehetik a 10-es, 10A és a 10Y-os járatainkat.

A DKV Zrt. köszöni az utasok megértését és türelmét!

 

 

dkv.hu

https://www.facebook.com/dkvdebrecen/

Komplex stratégia készül a COVID-19 vírus kutatására

Elhunyt Brády Márton, a Showtime és a Ticket Express alapítója

Gyönyörű Tamara

Szerző
Hasonló cikkek