Debrecen
2021-03-08

Kölcsönzés találkozásmentesen – új könyvkölcsönző automata a Méliuszban

A 104/2021. (III. 5.) kormányrendelet értelmében 2021. március 8-tól további rendelkezésig a Méliusz Juhász Péter Könyvtár személyes találkozást igénylő szolgáltatásai szünetelnek.

A helyzetre való tekintettel elindították az  új szolgáltatásukat: egy könyvkölcsönző automatát helyeztek el a Bem téri Központi Könyvtár bejáratánál. Az országszerte egyedülálló eszköz segítségével személyes találkozás nélkül lehet könyvet vagy más dokumentumokat kölcsönözni és visszahozni. A könyvtárból előzetesen kikért dokumentumok átvétele és visszaadása az új eszközzel a koronavírus-járvány idején is biztonságos, emellett – mivel a könyvtár épületén kívül, a bejárat előtt helyezkedik el – a könyvtár nyitvatartási idejétől függetlenül bármikor használható.

Kérik, az automata használata közben is tartsák be a két méteres távolságot és viseljenek szájat és orrot eltakaró maszkot!

A könyvkiadó automatát beiratkozott olvasók használhatják. Az e-mailen (kolcsonzes@meliusz.hu) vagy telefonon (52/502-474) keresztül kért könyvtári dokumentumok átvételéről minden esetben értesítenek. Az e-mailen kapott egyedi kóddal vagy könyvtári olvasójegyének azonosítójával és a hozzá tartozó pin-kóddal nyithatja ki a könyveit tartalmazó rekeszt.

„Új szolgáltatásunkat a megfelelő időben vezetjük be, most van rá a legnagyobb szükség” – mondta el dr. Kovács Béla Lóránt, a Méliusz Juhász Péter Könyvtár igazgatója.

 

 

Ugrai átugrik Debrecenbe ?

Börtönbüntetésüket töltő apák és gyerekeik kapcsolatát dolgozza fel a legjobb magyar filmnek járó díj nyertese

Gyönyörű Tamara

Szerző
Hasonló cikkek