Debrecen
2021-03-04

Újabb rangos szakmai szervezethez csatlakozott a Debreceni Állatkert!

Az ország első vidéki állatkertje február 1-től felvételt nyert a Madártrénerek és -Oktatók Nemzetközi Szövetségébe (IAATE).

Az 1993-ban alapított Szövetség célja, hogy elősegítse a madarak tartásával, bemutatásával, védelmével és tréningezésével foglalkozó szereplők közti kommunikációt és együttműködést, egységesen emelve e szakmai munka színvonalát. Tagsága jelenleg több száz, állatkerteket, vadállatmentő-központokat és madártartásban érintett egyéb intézményeket képviselő szakembert számlál.

A tagok közti eszmecsere és kapcsolatépítés legfőbb fóruma a Szövetség éves konferenciája, amelyre idén épp a napokban, március 3. és 6. között kerül sor a koronavírus-járványra való tekintettel virtuális formában. Az eseményen természetesen a nemrég csatlakozott Debreceni Állatkert munkatársai is részt vesznek, hogy olyan további ismeretekkel gazdagodjanak, amelyeket hasznosíthatnak majd az intézményben élő madarak tréningje során.

A Szövetséghez való csatlakozás a reményeik szerint még tovább emeli majd a madarakkal kapcsolatos szakmai munka színvonalát, és a jövőben akár újabb érintett fajok tartását is lehetővé teszi.

A top 450-ben a QS tematikus listáján

”Kemény munka a türelem Gyakorlása” – Interjú Pass Andreával

Gyönyörű Tamara

Szerző
Hasonló cikkek