Debrecen
2021-02-11

Elhunyt Zakar Zoltán

Február 10 én elhunyt Zakar Zoltán harsonás, zongorista, zeneszerző. A kiváló muzsikus 1959-ben született Hajdúszoboszlón. Tanulmányait a Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakközépiskolában, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán és a Bartók Béla Konzervatórium Jazz Tanszakán végezte.

A ’80-as évek második felében vezető hazai jazz-formációk – többek között a Regős István vezette ’Jazz & Press’, Kőszegi Imre Quintet, Vasvári Pál együttese – szólistája, a Budapest Big Band alapítótagja. Állandó együttesei mellett rendszeresen közreműködik a Studio 11, Vukán György, Lakatos „Ablakos” Dezső, Szakcsi Lakatos Béla, Tony Lakatos hangfelvételein ill. koncertjein. A ’90-es években a Budapest Ragtime Band majd a Caribeat együttes tagja, emellett Nyugat-Európában és az Egyesült Államokban dolgozik különböző show-zenekarokban mint szólista és hangszerelő.

 

2002 óta Debrecenben él, ahol a Debreceni Jazz Együttes tagja, saját együttesének, a Zakar Jazz Group-nak vezetője, a Debreceni Jazz Klub elnöke, 2005 óta a Jazzmelon Big Band művészeti vezetője.


Zeneszerző-hangszerelőként megrendelői közé tartozik a Magyar Rádió, Magyar Televízió, a Budapest Big Band, a Budapest Ragtime Band, a helsinki UMO Big Band, a Dán Rádió Big Band-je, a Dorsten Jazz Orchestra, a Hungarian Jazz Trombone Company, a P. Mobil, Randall Cooper, a W. Birkenstock Musikverlag, a Veszprémi Légierő Big Band-je, a Debreceni Helyőrség Zenekara és sokan mások.

Ismét új lakója van a Debreceni Állatkertnek

65. Bocskai István nemzetközi ökölvívó emlékverseny

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek