Debrecen
2021-01-29

Legendás szovjet gép érkezett Debrecenbe

A mai napon egy Ilyushin IL-62-es szovjet típusú „klasszikus farmotoros” cargo repülőgép érkezett a Debreceni Nemzetközi Repülőtérre, mely közel 30 tonna autóipari alkatrészt szállított Magyarországra az Egyesült Arab Emírségekből.

A repülőgép helyi idő szerint 5 órakor indult Dubajból az Al Maktoun Nemzetközi Repülőtérről, és helyi idő szerint 10:30 órakor érkezett meg Debrecenbe. 

Ennek, a több mint 30 éves repülőgépnek az a sajátossága, hogy ez az utolsó polgári Ilyushin IL-62-es, amely még aktívan végez teherszállítást. A szóban forgó EW-505TR lajstromjellel rendelkező repülőgép egy hosszú hatótávolságú, keskeny törzsű, csaknem 200 utas és személyzet befogadására képes modell, melyet 1960-ban Szergej Vlagyimirovics Ilyushin tervezett, és amely a világ legnagyobb sugárhajtású repülőgépének számított az első repülései alkalmával.

Amellett, hogy a Debreceni Nemzetközi Repülőtér a 2019-es évben a nemzetközi polgári utasforgalom terén egy jelentős növekedést ért el,  2020. áprilisában felkerült a légi szállítmányozás térképére, mellyel a régió gazdasági fejlődésének még fontosabb mozgatórugójává vált. A légi szállítmányozás a megnövekedett áruforgalom és a gyors kifutású termékgörbék miatt egyre nagyobb szerepet tölt be a nemzetközi árufuvarozásban.

A légi teherszállítás a leggyorsabb szállítási mód számos ágazatban, például az iparban, az egészségügyben, a gyógyszeriparban, a kereskedelemben és az autóiparban. Az áruk biztonságos szállítása érdekében elengedhetetlen, hogy a repülőterek olyan megfelelő infrastruktúrával és hatékony földi kiszolgálással rendelkezzenek, mint a Debreceni Nemzetközi Repülőtér.

 

Gulácsi, Orbán és Sallai is a Bundesliga legjobbjai között

Maradnak az adatforgalmi kedvezmények a távoktatás támogatásához

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek