Debrecen
2021-01-23

Nemzetközi tapasztalattal rendelkező vállalatvezetővel erősít a Debreceni Vagyonkezelő Zrt.

2021. január 31-én lejár a Debreceni Vagyonkezelő Zrt. igazgatósági tagjainak megbízatása. A javaslat szerint a következő, ötéves ciklusban új tagként Gerbrant Redmer de Boer kerülhet be a testületbe – erről tájékoztatta az önkormányzati képviselőket Papp László polgármester.

A járványügyi veszélyhelyzet miatt a polgármester a közgyűlés hatáskörében eljárva hoz döntéseket, így a Debreceni Vagyonkezelő Zrt. új igazgatósági tagjainak megválasztásáról is. A városvezető a döntés meghozatalát megelőzően a javasolt tagokról a képviselők véleményét is kikéri.

Új tagként kerülhet az igazgatóságba Gerbrant Redmer de Boer, aki Hollandiában született 1969-ben. A Groningeni Egyetemen szerzett diplomát földrajztudományok terén. Angliai, majd spanyolországi tanulmányai végeztével pedig közgazdászként diplomázott. 1994 óta él Debrecenben, itt alapított családot. Magyarországi pályafutását a Nutricia Magyarország Kft.-nél kezdte, ahol éveken át vezetői pozíciókat töltött be. 2000-től nyolc éven keresztül Kolozsváron, a FrieslandCampina romániai érdekeltségénél volt vezérigazgató. 2008-ban visszatért Debrecenbe, és a Sole-Mizo Zrt vezérigazgatója lett. Azóta is vezeti a céget. Anyanyelve, a holland mellett magyarul, angolul, németül, románul, spanyolul, franciául és fríz nyelven is beszél. Nemzetközi vállalatvezetői tapasztalatával jelentős segítséget nyújthat a Debreceni Vagyonkezelő Zrt. jövőbeni működéséhez.

A javaslat szerint az igazgatóság összetétele más tekintetben változatlan marad. A jelenlegi elnök dr. Mészáros József 56 éves jogász, 1990 óta él Debrecenben. Jelenleg a Debreceni Egyetem Rektori-Kancellári Kabinet kabinetfőnök-főigazgatója. A Debreceni Vagyonkezelő Zrt. munkájában alapítása óta vesz részt: kezdetben a felügyelő bizottságban, majd a munkaszervezetben, jelenleg pedig az igazgatóságban.

Az igazgatóság tagja Fodor András 49 éves közgazdász, tanár. Születése óta Debrecenben él. Jelenleg a Debreceni Egyetemen rektori-kancellári megbízottként dolgozik. 2005 óta a Debreceni Vagyonkezelő Zrt. igazgatósági tagja. Korábban az EDC Debrecen Város- és Gazdaságfejlesztési Központ elődjeként működő Euro-Régió Ház Kft. ügyvezetője, majd a regionális operatív programot működtető Észak-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség vezetője volt.

Kotosmann Zoltán 59 éves villamosmérnök, közgazdász. Jelenleg a Héliker Invest Zrt. vezérigazgatója. Debrecenben született, azóta a városban él. A Debreceni Vagyonkezelő Zrt. igazgatóságának munkájában annak alapítása óta vesz részt. Közéleti tevékenységével több évtizede aktív részese a város szociális és gazdasági fejlődésének, mely munkája elismeréseként DMJV Önkormányzata 2001-ben „Debrecen Város Mecénása” díjat adományozott számára. 

Szabó Ákos 40 éves közgazdász. A 2010-ben alakult Tranzit-Food Kft. ügyvezetőjeként, majd 2013 óta a Tranzit-Ker Zrt., 2018-tól az LDC Tranzit Holding Zrt. és 2020 óta a Marnevall Zrt. cégek vezérigazgatójaként tevékenykedik. Emellett a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara országos és Hajdú-Bihar megyei küldötte, valamint a Baromfi Termék Tanács elnökségi tagja. A Debreceni Vagyonkezelő Zrt. igazgatóságnak 2016 óta tagja.

Megbízatása lejártával Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata köszönetét fejezi ki dr. Rónai Györgynek az elmúlt tíz évben végzett munkájáért. Tevékenységéhez további sok sikert kívánunk!

A város vagyonkezelő cége 2019-ben rekordbevételt könyvelhetett el. Az önkormányzat vagyonával gazdálkodó szervezet igazgatósága közgazdasági szemléletével nagyban hozzájárult a társaság, valamint a társaság tagvállalatainak eredményes és hatékony működéséhez.

Elhunyt a legenda

Negatív teszttel lehet repülni Hollandiába

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek