Debrecen
2021-01-19

Kempingsátorban fagyoskodott egy férfi a főút mellett

A debreceni körzeti megbízott gondoskodott az 59 éves lakcím nélküli férfiról, a mentő kiérkezéséig meleg teát adott neki.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2021. január 18-án 15 óra körül érkezett bejelentés arról, hogy a 35-ös számú főút, Debrecen és Józsa közötti szakaszának közelében a szántóföldön, egy kempingsátor látható, amelyben feltehetően tartózkodik valaki. A központ azonnal rendőrt irányított az adott helyre, aki a sátor közelében egy földön fekvő férfit talált. A körzeti megbízott meleg teát adott az átfázott férfinak, majd átadta az időközben kiérkező mentőszolgálat munkatársainak, akik kórházba szállították.

A huzamosabb ideig tartó hideg idő beköszöntével a rendőrség - ahogy az elmúlt években mindig - kiemelt figyelmet fordít a fedél nélkül élőket fenyegető veszélyek elhárítására, bűncselekmények megelőzésére. A szolgálatot teljesítő rendőrök haladéktalanul gondoskodnak a sérült, illetve a krízishelyzetben lévő emberek orvosi, illetve szociális ellátásáról és felvilágosítást adnak a társadalmi szervezetek szolgáltatásairól.

A Debreceni Rendőrkapitányság kéri a lakosságot, hogy a hideg idő miatt jobban figyeljenek a környezetükben élő magányos és idős emberekre, valamint a fedél nélkül élőkre! Amennyiben közterületen olyan személyt látnak, aki segítségre szorul, azonnal értesítsék a mentőket vagy a rendőrséget!

Rendkívül fontos, hogy segítsünk minden bajba jutott embertársunknak, hiszen ezzel életet menthetünk, illetve megelőzhetjük, hogy kiszolgáltatott emberek különféle bűncselekmények áldozataivá válhassanak.

 

 

 

Forrás:http://www.police.hu/

Remek ütemben halad a Sensirion cég gyárának építése

Balmazújvárosra és Tiszalökre is vonultak a tűzoltók

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek