Debrecen
2021-01-18

Figyeljünk a hajléktalanokra Debrecenben is, ezt kéri a város polgármestere

Papp László és Széles Diána a vörös kód kapcsán látogatta meg a Refomixet hétfőn.

A hétvégén kiadott úgynevezett "vörös kód" kapcsán látogatott el hétfőn a hajléktalanellátással foglalkozó Refomix Kft. központjába Papp László polgármester, és Széles Diána alpolgármester. A látogatással egyrészt segíteni szeretnék a hajléktalanellátásban dolgozók munkáját, - ennek jegyében maszkokat és kézfertőtlenítőszereket vittek az intézménybe –, másrészt arról szerettek volna meggyőződni, hogy a debreceni hajléktalanellátás zavartalanul működik. Debrecenben 340 hajléktalan-férőhely áll rendelkezésre, amely jelenleg maximális kihasználtsággal működik. Az önkormányzati hajléktalanellátó-rendszerhez jótékonyan kapcsolódnak az egyházak hasonló funkciójú létesítményei.

Széles Diána alpolgármester arra hívta fel a figyelmet, hogy most még fontosabb, hogy a szomszédok figyeljenek egymásra, s ha azt tapasztalják, hogy a környezetükben valakinek ebben a hideg időben tűzifára vagy más segítségre van szüksége, azt jelezzék a polgármesteri hivatal szociális osztályának. Az eseményen Papp László az eseményen arra kérte ,mindazokat, akik Debrecen utcáin magukról gondoskodni nem tudó, elesett embereket látnak, azt jelezzék a rendőrségnek, a Refomix-nak, illetve a hajléktalanellátásban dolgozóknak. Ehhez kapcsolódóan a Debrecen városa Facebook oldalon egy telefonszámot is közzétettek, ahol jelezni lehet, ha valaki ilyen helyzetben lévő hajléktalant látna. A telefonszám: 06-30-206-1377.

Szemerédy Zsolt, a Refomix Kft. ügyvezetője elmondta: a jelenlegi, téli krízisidőszakban tisztességgel helytálltak: körülbelül 30 olyan embert sikerült gondozásba vonniuk, akiket eddig az utcai gondozó szolgálat nem tudott megszólítani. Ez jelentős siker. Az utcai gondozó szolgálat egyébként folyamatosan működik. Szemerédy Zsolt is megerősítette: ha bárki bajba jutott hajléktalan emberrel találkozik, vagy a rendőrséget, vagy a mentőket, vagy a Refomix munkatársait értesítse, s ők azonnal intézkednek. A „vörös kód” életbe lépése óta még mindenkit sikerült elhelyezniük, ezért nem volt szükség arra, hogy szociális intézmény fogadjon be hajlék nélkül élőket.           

 

Fotó: Miskolczi János

Újabb vakcinaszállítmány érkezik Magyarországra

Megduplázódott az informatikusok iránti kereslet

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek