Debrecen
2021-01-15

Letartóztatták a Létavértesnél elfogott embercsempészeket

A gyanúsítottak 31 illegális migránst akartak külföldre csempészni egy kamion rakterében. A rendőrök átadták a határsértőket a román hatóságnak.

Mint arról korábban hírt adtunk, a létavértesi rendőrök 2021. január 14-én 1 óra körül a 4806-os úton, Kokad és Létavértes között megállítottak egy kamiont. Igazoltatták a sofőrt, valamint utasát, egy román nőt, majd átvizsgálták a kamion rakterét. Meglepetésükre, amikor kinyitották a pótkocsi ajtaját több tucat ember tekintete szegeződött rájuk. Összesen 31 illegális migránst találtak a raktérben, akik ugyan szír, valamint afgán állampolgárnak vallották magukat, de sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni.

A nyomozás adatai szerint a 31 külföldi a zöldhatáron keresztül jött Magyarországra, és mint kiderült, közel 24 órán keresztül vártak a kamionra egy erdőben. Az 53 éves török sofőr, valamint utasa, egy 40 éves román nő Nyugat-Európába akarták csempészni a határsértőket.  A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt rendelt el nyomozást velük szemben. Kihallgatásukat követően az őrizetbe vételükről határoztak, és előterjesztést tettek a letartóztatásuk indítványozására, amit a Debreceni Járás Bíróság 2021. január 15-én elrendelt.

Az illegális migránsokat a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően idegenrendészeti meghallgatásukat követően 2021. január 14-én 20 órakor a rendőrök átadták a román hatóságnak.

 

 

Forrás: police.hu

Egy évtized a DVSC szolgálatában

79 éves korában elhunyt Munkácsi Miklós

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek