Debrecen
2021-01-15

Játéksarokból játszószoba lett – többek közt kézilabdázók ajándéka jóvoltából is

A debreceni EU-Roma Közösségi Háznak ajánlotta fel a Hódos Imre Rendezvénycsarnok korábbi gyermekmegőrzőjében lévő játékokat DVSC Kézilabda Kft., amivel a közösségi házban lévő eddigi – főleg a helyi közösség tagjai által felajánlott játékokkal telt – játéksarok egész játszószobává bővült.

A mintegy 100 ezer forint értékű ajándék átadására 2021. január 15-én került sor, melyen részt vett Széles Diána, a Debreceni Karitatív Testület társelnöke, Aba-Horváth István, az EU-Roma Országos Egyesület elnöke, valamint Vértesi Viktória, Erdődi Gréta és Varsányi Nóra a DVSC Kézilabda Akadémia, illetve a DVSC Kézilabda Kft. képviseletében.

Amint azt az eseményen Széles Diána elmondta, a Nagysándor-telepen évekkel ezelőtt kezdődött az önkormányzat és az EU-Roma Országos Egyesület közös munkája, melynek keretében e városrész minden lakóját szeretnék megszólítani. Nagyon jól működik például a zöldterületek fenntartását, ápolását szolgáló közmunkaprogram. A kézilabdázók mostani ajándékozása a kisgyermekesek számára jelent újabb jó hírt, hiszen a közösségi ház eddig főleg a helyi közösség tagjai és Széles Diána által is felajánlott – szemmel láthatóan igen nagy becsben tartott, megóvott – játékokkal, s az egyesület beszerzésében ugrálóvárral rendelkező játszósarka most egész játszószobává bővült. Az EU-Roma Közösségi Ház nagyon fontos terepe az önkormányzat és a civil szervezetek együttműködésének, fontos találkozási pontja, közösségteremtő ereje ennek a városrésznek. A Debreceni Karitatív Testület társelnöke nem csak a mostani játékajándékot, de azt is megköszönte a DVSC Kézilabda Kft.-nek, hogy sportolóik mindig készségesen segítik a testület önkéntes karitatív akcióit.

Erdődi Gréta, a DVSC Kézilabda Akadémia sportolója szerint nagyon jó érzés hogy kisgyerekeket segíthetnek, illetve nekik örömet okozhatnak ezekkel a játékokkal.

Varsányi Nóra, a DVSC Kézilabda Kft. nemzetközi és társadalmi kapcsolatokért felelős munkatársa elmondta, hogy a Hódos Imre Rendezvénycsarnok felújítása során addigi helyén meg kellett szüntetni a gyermekmegőrzőt, s arra gondoltak, hogy az ott lévő játékokat olyan helyre adományozzák, ahol azokat a gyerekek még hosszú ideig használni tudják. A rendezvénycsarnokban egy másik gyermekmegőrzőt fognak kialakítani, ahová új játékok kerülnek majd.

Aba-Horváth István, az EU-Roma Országos Egyesület elnöke egy általa győri sporteseményeken látott jelmondatot idézett: Mi a jövőt építjük! Mint mondta, itt most látható, hogy ők is azt építik, hiszen egy olyan célcsoportot, a gyermekeket érték el, akik a jövőt jelentik, s azt a reményt, hogy amit most értékként átadnak nekik, azt majdan ők is közvetíteni tudják. Mint hangsúlyozta, nagyon jó az együttműködésük Debrecen önkormányzatával, most pedig a sportklub is odaállt egy olyan városrész, egy olyan célcsoport mellé, melynek társadalmi mobilitását fontos segíteni. Ők cserébe szurkolni tudnak azért, hogy idén is legyen nemzetközi kézilabdamérkőzés a Hódosban!       

Dinamikusabbá válik a Böszörményi út északi részének forgalma

Az oltókapacitás jóval nagyobb, mint amennyi vakcinánk van

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek