Debrecen
2021-01-14

Bódult állapotban vezetett

A 26 éves férfi fényes nappal hajtott árokba az autójával. Később kiderült, új pszichoaktív anyagot fogyasztott vezetés előtt. A berettyóújfalui rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.

 

A rendőrségre 2020. augusztus 1-jén 12 óra körül érkezett bejelentés arról, hogy a 47-es főúton, Derecske és Sáránd között árokba hajtott egy autó. A sofőr nem sérült meg, azonban felmerült a gyanú, hogy vagy alkoholt fogyasztott vagy valamilyen bódítószert használt a vezetés előtt. Az egyenruhások a 26 éves debreceni lakossal szemben alkoholszondát alkalmaztak, ami negatív értéket mutatott. A férfin viszont egyértelmű jelei mutatkoztak annak, hogy valamilyen szer hatása alatt áll, ezért a rendőrök további mintavételre előállították. A helyszínelés során az autóban több, tekert cigarettát is találtak, amiket lefoglaltak.

Később a nyomozók toxikológus szakértő bevonásával vizsgálták a baleset körülményit és egyértelműen bebizonyosodott, hogy a férfi új pszichoaktív anyagot fogyasztott a vezetés előtt, valamint azt is megállapították, hogy ugyanez a tiltott szer volt megtalálható a lefoglalt cigarettákban. Gyanúsítotti kihallgatásán beismerő vallomást tett, a Berettyóújfalui Rendőrkapitányság járművezetés bódult állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást vele szemben.

A hatóság – a gyanúsított vezetői engedélyének bevonása mellett – az ügy vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az ügyészségnek.

 

police.hu

Több mint száz új fertőzöttet azonosítottak Hajdú-Biharban

Hófehér kecskegida-ikrek születtek a Debreceni Állatkertben

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek