Debrecen
2021-01-12

A dühös szomszéd légpuskával fenyegette meg szomszédját

A Debreceni Járási Ügyészség zaklatás vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki haragosára légfegyvert fogott és azzal töltény nélkül többször rálőtt.

A vádlott és a sértett Debrecenben egy osztott ingatlanon élnek, házaikat egy kerítés választja el, azonban a lakóházaik megközelítése céljából közös földutat használnak. A két férfi között az elmúlt években az ingatlanhasználat miatt haragos viszony alakult ki.

 

2020. február 4-én 18 óra körüli időben érkezett meg otthonába a sértett és a lakása előtt tartózkodó vádlottal szóváltásba keveredett a vádlott ingatlanrészére néző kültéri kamera miatt. A vitát követően mindkét férfi bement a házába, majd rövid idő elteltével a sértett a lakóház oldalához támasztott létrára felmászott, amellyel meg tudta közelíteni a kültéri kamerát, illetve be tudott lépni a padlástérbe. Ezt látva a vádlott magához vette a légpuskáját és a létrán álló sértettre rákiáltott, hogy kilövi a házára felszerelt kamerát és magát a sértettet is. Kijelentésének nyomatékot adva a vádlott a töltetlen légpuskát többször is elműködtette, melynek csattogó hangját meghallva a sértett megijedt és bemenekült a padlástérbe.

 

A vádlott magatartása a sértettben komoly félelmet keltett, a vádlott ellen magánindítványát előterjesztve kérte a büntetőeljárás lefolytatását.

 

Az ügyben a nyomozást a Debreceni Rendőrkapitányság folytatta le.

 

A bűncselekmény elkövetését beismerő vádlott ellen a Debreceni Járási Ügyészség személy elleni erőszakos cselekménnyel fenyegetve elkövetett zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A járási ügyészség a büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján a vádlottal szemben pénzbüntetést szabjon ki és a bűncselekmény elkövetéséhez eszközül használt légpuskát kobozza el.

 

 

 

Fotó: police.hu

Palvin Barbi disznót vág

Lakástűzben vesztette életét egy ember Bagamérban

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek