Debrecen
2021-01-05

A klinikán sem fogadhatnak el hálapénzt az orvosok

A hálapénz kivezetését a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika vezetése és minden munkatársa különösen fontosnak tartja.

Ennek érdekében 2021. január 1-től több változást indítottak el a mindennapi egészségügyi működésüket illetően. Ezek egyik eleme, hogy a „fogadott” orvos és szülésznő rendszerét megszüntették egészen addig, amíg azt tiszta viszonyok között nem lehet folytatni.

A Facebookon megjelent közleményben hangsúlyozzák, hogy nem a Szülészeti Klinika, a debreceni Klinikai Központ vagy a Debreceni Egyetem vezetésének az utasításáról van szó, hanem a debreceni Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika kollektívájának egyöntetű döntéséről, így kérik, hogy kérésükkel ne ezen intézményekhez forduljanak.

Minden változásra azonnal reagálunk a továbbiakban is, és amint átlátható és tiszta, a hálapénz gyanúját sem feltételező rendszer alakul ki, úgy természetesen ismét lehetőséget teremtünk a választott orvossal történő szülésre.”

Egyúttal minden várandóst biztosítanak arról, hogy ellátása a legmagasabb szakmai színvonalon és odafigyeléssel fog történni.

Az orvosbéremelés, továbbá az ápolók ebben a ciklusban megvalósuló 72 százalékos béremelése is lehetővé teszi a hálapénz eltörlését, mely január 1-jén lép életbe.

Eltűnt egy püspökadányi fiatal lány, a rendőrök a lakosság segítségét kérik

A legveszélyeztetettebb korosztály csaknem negyedét már beoltották

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek