Debrecen
2020-12-30

Újabb esélyt kaptak a sikertelen pályázók

A megyei önkormányzat idén is meghirdette ösztöndíjprogramját.


Az a pályázó középiskolás vagy egyetemista, aki megfelelt a kiírásban közölt feltételeknek, 50.000 Ft összegű egyszeri juttatásban részesült. Ezúttal olyan tanulók jelentkezését várta a megyei önkormányzat, akik a tavalyi kiírásban nem vagy sikertelenül pályáztak.
Az elbíráláskor előnyben részesültek azok, akik olyan szakképzettség megszerzése érdekében tanulnak, mely az egyes településeken hiányszakmának minősül. Továbbá előnyt élveztek azok a pályázók is, akik valamilyen közösségi szerepvállalás keretében önkéntes tevékenységükkel hozzájárulnak a helyi társadalom, a helyi közösségek építéséhez.
Decemberben 103-an kapták meg az ösztöndíjat, így a megyei önkormányzat összesen 5.150.000 Ft összegű támogatást osztott ki a megyében élő fiatalok között.
A pályázat az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretében kiírt „Humán szolgáltatások fejlesztése térségi szemléletben – kedvezményezett térségek” című programon belül valósult meg, három konzorciumban (Komádi, Nyíradonyi, Hajdúhadházi).

 

Forrás/fotó: hbmo.hu

Mozgásban tartották a megyét

Hármas karambol történt Sárándon

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek