Debrecen
2020-12-30

A háromfős társaság virtusból rongált egy hajdúnánási parkban

A fiatalkorú és két felnőttkorú vádlott 2020. július 25-én az esti órákban Hajdúnánáson a szabadtéri diszkóban italoztak.

Július 26-án hajnali 2 óra körül ittas állapotban hazafelé tartottak, és amikor a belvárosban egy parkon haladtak át, a fiatalkorú vádlott „szórakozásból” belerúgott egy fém szemeteskukába, majd a közelben lévő virágtartóba, ami ennek következtében felborult. A fiatalkorú vádlott ezt követően rongálási szándékkal nekifutásból jobb vállával ki akarta dönteni a téren elhelyezett kb. 2 méter magas, speciális műanyagból készült, betontalapzaton álló városnév egyik betűjét, amely azonban a helyén maradt.

A felnőttkorú vádlott-társak biztatására a fiatalkorú vádlott újra nekiszaladt az egyik betűnek és azt kidöntötte a helyéről.

A vádlottak kihívóan közösségellenes és erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy a közelben lakó, illetve a cselekményt észlelő személyekben megbotránkozást és riadalmat keltsen.

A három vádlott a rongálással 95.000 Ft kárt okozott a helyi önkormányzatnak, amelyet az eljárás során a fiatalkorú vádlott teljes egészében megtérített.

Az ügyben a nyomozást a Hajdúnánási Rendőrkapitányság folytatta le.

A Debreceni Járási Ügyészség a vádlottak ellen csoportosan elkövetett garázdaság bűntette és kisebb kárt okozó rongálás vétsége miatt emelt vádat a Hajdúböszörményi Járásbíróságon. A büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban a járási ügyészség indítványozta, hogy a járásbíróság mindhárom vádlottat intézkedésként bocsássa próbára, továbbá a fiatalkorú vádlott vonatkozásában állapítsa meg azt, hogy a próbaidő alatt pártfogó felügyelet alatt áll.

 

Fotó: https://www.facebook.com/hirek.hajdunanas

Bővíti az ingatlanpiacot a falusi csok kiterjesztése

Újból jelentősen nőtt a megyénkben megbetegedettek száma

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek