Debrecen
2020-12-21

Csak advent idején 6500 csomagot osztott ki a Debreceni Karitatív Testület

Tartós élelmiszert, húst és meleg ételt is juttatott el a rászorulókhoz a Debreceni Karitatív Testület az elmúlt hetekben. A szervezet munkáját számos cég, vállalkozó, egyházi és civil szervezet támogatja. Ma a Schaeffler-csoport debreceni gyáránál vehetett át szeretetdobozokat a DKT elnöke.

Több mint 30 szeretetdobozt töltöttek meg tartós élelmiszerrel a Schaeffler-FAG munkatársai karácsony előtt. A Debrecenben 13 éve jelen lévő cég minden évben támogat valamilyen karitatív kezdeményezést, idén a testület gyűjtőmunkájába kapcsolódott be a mintegy 1300 dolgozót foglalkoztató nagyvállalat. A liszttel, olajjal, és más tartós élelmiszerekkel megtöltött dobozokat ma délután vette át Rózsahegyiné Juhász Éva, a Debreceni Karitatív Testület elnöke Szabó Pétertől, a Schaeffler-FAG Magyarország Ipari Kft. ügyvezetőjétől.

A Debreceni Karitatív Testület a pandémiás helyzet miatt idén a korábbi évekhez képest is különösen sok rászorulót támogat. Ez a munka pedig még jelentősebbé válik az adventi időszakban. Az első adventi gyertya fellobbanása óta mintegy négyezer családnak 6500 csomagot osztottak ki az önkéntesek. A segítség leggyakoribb formája a tartós élelmiszer, de volt, ahova meleg ételt, vagy éppen húscsomagot szállítottak. A következő napokban még több száz embert ér majd el a testület, de az adományozás folytatódik karácsony után is. A téli hónapok során ugyanis folyamatosan szükség van a segítségre.

 

Országos tisztifőorvos: Magyarország felkészült az oltóanyag beadására

Karácsonyi telekocsik

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek