Debrecen
2020-12-17

A debreceni repülőtéren tartott koronavírus-szűrést a Wizz Air

A Wizz Air először tette elérhetővé egy együttműködés keretében a PCR alapú COVID-19 tesztelést utasai számára közvetlenül leszállás után, a debreceni repülőtéren. A légitársaság élesben is bizonyította a szűrővizsgálat fontosságát, amikor a Smart Covid Center segítségével térítésmentesen letesztelték a Wizz Air december 17-i Eindhovenből Debrecenbe érkező járatának utasait.

Az önkéntes PCR szűrés mindössze néhány percig tartott és az utasok 12 órán belül meg is kapják a teszt eredményét, és negatív eredmény esetén jelentősen lerövidíthetik a hazai hatósági karanténjuk hosszát és nyugodtan tölthetik az ünnepeket szeretteikkel.

A légiközlekedés minél korábbi sikeres újraindításának elengedhetetlen feltétele lesz, hogy az országok közös, kiszámítható szabályrendszer alapján engedélyezzék az utazást és ne piaconként eltérő, gyakran változó rendeletekkel korlátozzák az utasforgalmat. 

A repülés továbbra is a legbiztonságosabb közlekedési mód, hiszen a repülőgépek szellőztető berendezéseinek és a légitársaság által már májusban bevezetett szigorúbb egészségügyi óvintézkedéseknek köszönhetően bizonyítottan még egy utas sem fertőződött meg a COVID-19 vírussal a Wizz Air járatain.

A Wizz Air támogat minden olyan nemzetközi és helyi intézkedést, amellyel az utasok egészségét és biztonságát továbbra is megőrizve. Ez különösen fontos az év végi időszakban, hiszen két negatív PCR teszt eredménnyel – legalább 48 óra, legfeljebb 5 nap különbséggel elvégezve – lerövidíthető a tíznapos hatósági karantén.

A légitársaság nagyra értékeli az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogató hozzáállását, amellyel segít előmozdítani a gazdaság és a hazai turizmus ismételt felfuttatását. 

„A Smart Covid Center egyik legfontosabb célkitűzése a szakmailag hiteles, széleskörű tesztelés. Országos szinten az elsők között kezdtünk el koronavírus teszteléssel foglalkozni, saját fejlesztésű informatikai, adatkezelési és mikrobiológiai rendszereink a legpontosabb diagnosztikát teszik lehetővé. Igyekszünk olyan új innovatív diagnosztikai eszközöket meghonosítani, amelyek megkönnyítik a mindennapi életet, akár az utazás terén is. Ide tartozik a 70 perces gyors PCR gépünk és iChroma rendszerünk. Az eddig levett mintákból adódó tapasztalatainkat a légiforgalom újraindításában is szeretnénk kamatoztatni. Örülünk neki, hogy az Információs és Technológiai Minisztériummal, Debrecen városával és a Wizz Airrel együttműködve hozzájárulhattunk ahhoz, hogy sok család gondtalanul, biztosan egészségesen együtt tölthesse az ünnepeket” – mondta Dr. Tamási András, a Smart Covid Center ügyvezető és orvosigazgatója.

Curtis szólóban jelentkezett

A Beatles még mindig él: új albummal jelentkezik Ringo Starr

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek