Debrecen
2020-12-10

Jól haladnak a kerítésépítési munkálatok a Debreceni Nemzetközi Repülőtéren

A legmagasabb fokozatú biztonsági kerítés épül a Debreceni Nemzetközi Repülőtér körül.A repülőtér új kerítése úgynevezett SRA védelmi kerítés lesz 7,6 kilométer hosszan, ami 3 méter magas.

A kerítés belső oldalán emellett stabilizált, zúzott kővel ellátott szervízút is épül 6,2 kilométer hosszban, hogy gépjárművel is ellenőrizhető legyen a terület határa. A beruházás része két belső kerítés elkészítése is.

A kerítés a modern szabványok szerint épül, átásás biztos lesz, így megakadályozza, hogy állatok juthassanak be a reptér területére.

A Modern Városok Program keretében, a nettó 580 millió forintos beruházást állami támogatás felhasználásával valósítja meg az önkormányzat.

A repülőtéren legutóbb nettó 204,7 millió forintból korszerűsítették a forgalmi előtér világítását.

Jelenleg zajlik a terminál átépítésének a tervezése. Állami támogatással tűzoltó laktanyát alakíthatnak ki, emellett az önkormányzat vásárol kettő darab nagy teljesítményű, speciális reptéri oltásra alkalmas tűzoltó-gépjárművet.

A tervek szerint a legkorszerűbb utasbiztonsági eszközöket szerzik be, melyek használatával gyorsabbá és kényelmesebbé válik az utasok ellenőrzése.

Papp László, Debrecen polgármestere a helyszínen úgy fogalmazott: a repülőtér fejlesztésében az önkormányzat mellett folyamatosan kulcsszerepet vállalt a magyar állam. A Debreceni Nemzetközi Repülőtér ugyanis stratégiailag kulcsfontosságú, mind gazdasági, mind turisztikai szempontból a cívis városnak is és a kormánynak egyaránt.

Adománygyűjtő akcióhoz csatlakozott a Teva

Elmarad a a DEAC-Veszprém összecsapás

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek