Debrecen
2020-12-09

Közel egymillió forint kárt okozott férje céges autójában a dühös feleség

A Debreceni Járási Ügyészség nagyobb kárt okozó rongálás bűntette miatt emelt vádat azzal a nővel szemben, aki férjével szembeni haragját egy autón vezette le.

 

A vádlott férje 2018 decemberében kölcsön adta az asszonynak az általa vezetett cég tulajdonában álló személygépkocsit.

A nő 2019. március végén műszaki vizsgáztatásra egy debreceni gépjármű-kereskedésbe vitte az autót. Mivel az nem a sajátja volt, a szerviz vezetője megkereste a cég képviselőjét, hogy beszerezze a vizsgáztatáshoz szükséges iratokat. A sértett képviselője kérte, hogy a járművet ne adják át a vádlottnak, azonban az abban lévő személyes dolgait elviheti.

 

A vádlott 2019. április 1-én megjelent az autókereskedésben, ahol az egyik alkalmazott kinyitotta a járművet, majd a nőt magára hagyta, amíg összeszedi a dolgait.

 

A nő kihasználta, hogy egyedül maradt és a férje iránt érzett haragja miatt az autót több helyen megrongálta. Az üléseket és a műszerfalat megkarcolta és megvágta, továbbá a külső karosszériát is több helyen megnyomta, megkarcolta, majd a helyszínről távozott.

A vádlott cselekményével 900.000,- forint kárt okozott, amely nem térült meg. A sértett képviselője a Debreceni Rendőrkapitányság által lefolytatott nyomozás során kérte kárának megtérítését, polgári jogi igényt terjesztett elő.

A Debreceni Járási Ügyészség a tettét beismerő vádlottal szemben nagyobb kárt okozó rongálás bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A vádiratban a járási ügyészség arra tett indítványt, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján hozzon büntetővégzést és a vádlottal szemben pénzbüntetést szabjon ki, továbbá a sértett képviselője által előterjesztett polgári jogi igényt érdemben bírálja el.

 

Fotó: police.hu

Ötven millió forint az olimpiai aranyért

Ismét kétszáz fölött a napi új esetek száma Hajdú-Biharban

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek