Debrecen
2020-12-08

Online nyílt nap középiskolásoknak

A vírushelyzet miatt ebben az évben online rendezi meg hagyományos beiskolázási nyílt napját a Debreceni Egyetem Egészségügyi Kara. Az interaktív fórumon részt vevő diákok a képzéseket képviselő oktatóknak tehetik majd fel a kérdéseiket.

Az idén harminc éves Egészségügyi Kar alkalmazkodik a kialakult járványhelyzethez, így nem a megszokott formában tartják meg a továbbtanulás előtt álló középiskolásoknak szóló rendezvényt. Az idei beiskolázási nyílt nap is a virtuális térbe költözik.

Sárváry Attila, a kar oktatási dékánhelyettese a hirek.unideb.hu-nak elmondta, hogy a diákok átfogó képet kaphatnak a képzésekről, online találkozhatnak azokkal az oktatókkal, akik ténylegesen részt vesznek a képzésben, így elsőkézből juthatnak értékes információkhoz.

- Az elméleti, gyakorlati órák menetéről adunk tájékoztatást, emellett a diákok azt is megtudhatják, hogy milyen intézményekben folyik a gyakorlati oktatás, valamint a pontos követelményeket is megismerhetik. A védőnők bemutatják a teljes szülői élmény csomagot, a mentőtisztek és szociális munkások pedig rövid videókkal készülnek. A résztvevők láthatják a gyakorlati oktatás során használt eszközök egy részét és szakmai orientációt is kapnak – mondta el a dékánhelyettes.

Az online fórum interaktív lesz. A bejelentkező diákok részletesen megismerhetik az Egészségügyi Kar ápolás és betegellátás alapszak, ápoló, mentőtiszt és szülésznő, az egészségügyi gondozás és prevenció alapszak védőnő szakirányát, valamint az egészségügyi szervező alapszak egészségügyi ügyvitelszervező, egészségbiztosítás és egészségturizmus specializációit. Mindezek mellett bemutatkozik majd a duális képzésben érintett szociális munka alapszak, a szociális munka és szociális gazdaság  mesterszak, az egészségügyi szociális munka mesterszak, az egészségügyi tanár mesterszak, és a kiterjesztett hatáskörű ápoló mesterszak is.

A képzések mellett az érdeklődő diákok a kari infrastruktúrával is megismerkedhetnek, virtuális sétán barangolhatják be a kar épületét, megnézhetik a szaktantermeket, az online eseményen résztvevő oktatóktól válaszokat kaphatnak a leggyakrabban felmerülő kérdésekre.

Az online beiskolázási nyílt napra bejelentkező középiskolásoknak szükség esetén a Tanulmányi Adminisztrációs és Diáktanácsadó iroda áll rendelkezésre telefonon (06-42/598-210), illetve e-mailen (to@foh.unideb.hu) keresztül.

A virtuális nyílt napot december 10-én, 10 órától rendezi meg a Debreceni Egyetem Egészségügyi Kara. Az eseménnyel kapcsolatban további részletek itt találhatók.

 

forrás: hirek.unideb.hu

Merkely Béla: platófázisba ért a járvány

Célzott csoportos tesztelés Debrecenben

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek