Debrecen
2020-12-07

Három család kapott ajándékokat

A Debreceni Karitatív Testület a Rada Árnyékolás Kft. jóvoltából ajándékcsomagokat – melyek Legót és édességet tartalmaztak –, valamint tartósélelmiszer-csomagokat adott át hátrányos helyzetű gyerekeknek 2020. december 7-én. Az összesen 140.000 forint értékű felajánlásból három családban összesen 12 gyermek részesült.

Az adományokat Széles Diána alpolgármester, a Debreceni Karitatív Testület társelnöke, Rózsahegyiné Juhász Éva, a Debreceni Karitatív Testület elnöke, valamint Rada Péter, a Rada Árnyékolás Kft. ügyvezető igazgatója adták át. A felajánlásból tehetséggondozó programban résztvevő gyermekek és testvéreik részesültek.

Varga Balázs és párja 7 gyermeket nevelnek. A családfő és a gyerekek otthonuk udvarán fogadták az ajándékokat. Amint azt Varga Balázs elmondta, óriási segítség ez a karitatív testülettől, mert ezek olyan játékok, melyekkel önerőből nem biztos, hogy lehetőségük lett volna megajándékozni a gyerekeket.

A felajánló Rada Péter, a Rada Árnyékolás Kft. ügyvezető igazgatója karácsony közeledtével éppen erre gondolt: azoknak a gyerekeknek is legyen örömteli, boldog ez az ünnep, akiknek a szülei nem tudnának ilyen ajándékokat vásárolni. 

Széles Diána, alpolgármester, a Debreceni Karitatív Testület társelnöke szerint a testület keretében meg tudják valósítani azt, hogy ne csak az önkormányzat segítse a rászorulókat, hanem gazdasági társaságok, magánszemélyek is felajánlhassanak adományokat, ajándékokat. Ez a felajánlás is erre példa – a debreceni vállalkozó kereste meg a testületet azzal, hogy játékokat szeretne felajánlani olyan gyerekeknek, akik nagycsaládban élnek, vagy éppen szüleik nem engedhetik meg maguknak azt, hogy értékesebb játékokat vegyenek nekik karácsonyra. A Varga család életében pedig nem volt még példa arra, hogy minden egyes, ilyen játékkal még játszó gyerek egyszerre kapjon ilyen ajándékot. Szemmel láthatóan nagyon boldogok is most. Széles Diána hangsúlyozta: Debrecen sem tudna ilyen mértékben gondoskodó város lenni, ha nem lennének gondoskodó vállalkozók és magánszemélyek, akik ha azt látják, hogy szükség van segítségre, jönnek és segítenek. A Debreceni Karitatív Testület pedig eljuttatja ezt a segítséget azokhoz, akiknek erre szükségük van.

Rózsahegyiné Juhász Éva, a Debreceni Karitatív Testület elnöke arról számolt be, hogy tevékenységük elmúlt öt esztendeje alatt jelentős mennyiségű információ gyűlt össze arról, hogy a városban mely családok szorulnak segítségre. A testület figyel arra, hogy időről időre mindegyikükhöz eljusson valamilyen felajánlás. Jelenleg elsősorban tartós élelmiszereket várnak a felajánlóktól, de tisztítószereket, kézfertőtlenítőket, maszkokat is. A testület ugyanakkor örül minden olyan adománynak, amelyről az adományozók úgy gondolják, hogy azok más számára még hasznosak lehetnek. Így karácsony közeledtével például játékokat, mesekönyveket is várnak.

A mostani felajánlásból szintén december 7-én egy másik családban még három, egy harmadikban pedig két gyermek részesült.

A felnőtt mezőnyben is helytállnak a debreceni kardozók

Örülhettek a Mesekert óvodásai

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek