Debrecen
2020-12-03

Adománygyűjtő pont és rendhagyó kirakatkiállítás nyílt a Kölcsey Központban

Egy doboznyi szeretet és összefogás Debrecenért - Add tovább" adománygyűjtő pontot adtak át december 3-án a Kölcsey Központ főbejáratánál.

Ebből az alkalomból Puskás István, Debrecen alpolgármestere elmondta, hogy minden olyan összefogás, amelynek eredményeként bajba jutott vagy nehéz sorsban élő családokon, vagy idős emberek segíthetünk, példaértékű. Idén az advent és a karácsony megünneplése - a koronavírus árnyékában – jóval csendesebb körülmények és a szűkebb keretek között lehetséges, ezért most különösen fontos, hogy odafigyeljünk azokra, akik segítségre, támogatásra szorulnak. Debrecen, mint gondoskodó város ezért a Debreceni Karitatív Testület koordinálásában, a történelmi egyházakkal összefogva szervezte meg az idei adománygyűjtést, így a Kölcsey Központ főbejáratánál elhelyezett "szeretetdobozokat" megtölthetjük tartós élelmiszerrel, édességgel vagy akár tisztálkodási- és tisztítószerekkel is – emelte ki Puskás István. A városvezető - jó példát mutatva - az első szeretetdobozt saját maga által vásárolt csokoládéval és alapélelmiszerekkel töltötte meg, remélve, hogy sokan cselekednek hasonlóképpen.

Rózsahegyiné Juhász Éva, a Debreceni Karitatív Testület elnöke elmondta, hogy azt az adománygyűjtést folytatják az akcióval, amelynek már sok éve az Add tovább házikó volt a helyszíne a város főterén. Idén a veszélyhelyzet miatt más megoldást kellett keresni és nagyon örültem annak a lehetőségnek, amit a Főnix Rendezvényszervező felajánlott. Tavaly összesen 3500 családnak tudtunk segíteni a beérkezett felajánlásokkal. A gyűjtés idén december 23-ig lehetséges, a következő időpontokban: hétfőtől péntekig 8 és 18 óra, szombaton 8 és 13 óra között. Bízom benne, hogy ebben a nehéz időszakban még ennél is több helyre tudunk eljuttatni ilyen csomagokat – tette hozzá a szervezet elnöke.

Bódor Edit, a Főnix Rendezvényszervez Közhasznú Nonprofit elnöke megköszönte minden közreműködőnek, önkéntesnek és munkatársnak, hogy ebben a rendkívüli helyzetben is segítettek és munkájuknak köszönhetően ismét sikerül kifejezni az advent legfőbb üzenetét, a szeretet és az összefogást. Annak érdekében, hogy a gyerekek ne maradjanak az ilyenkor szokásos csodák és meglepetések nélkül - hasonlóan a mi gyermekkorunk karácsonyi élményeihez, amelyre a mai napig hálás szívvel emlékezzünk vissza - egy rendhagyó kiállítást szerveztünk – hangsúlyozta a kulturális szakember.

Az arra sétálók tekintete előtt december 3-től a Kölcsey Központ Hunyadi utca felőli kirakatában, egy békés, csodákkal teli téli táj tárul fel. A hófedte, zöldellő fenyőfákkal tűzdelt tájon, a csendesen megbújó erdei házikójában, ha figyelmesek vagyunk, akár a Mikulást is megpillanthatjuk. A szervezők remélik, hogy a biztonságos módon, kizárólag az utcáról megtekinthető kiállítás nemcsak a kisgyermekes családoknak okoz majd sok örömteli pillanatot.

A mesebirodalom, amelyben még egy jegesmedve család életét is megleshetjük, nem jöhetett volna létre jókedvű adakozók felajánlása, közreműködése, kétkezi munkája nélkül! Ezúton is köszönjük a felajánlást az AKSD Kft.-nek, a DEKERT Debreceni Kertészeti és Humán Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft.-nek, Pikó Sándor képzőművésznek és Tépe község önkormányzatának, illetve a Főnix Rendezvényszervező munkatársainak. Debrecen vélhetően egyetlen valóságos, azaz nem virtuális kiállítása 2020. december 27-ig tekinthető meg, természetesen az érvényes kijárási korlátozásnak megfelelően, jelenleg hajnali 5-től este 20 óráig.

Az eseményen váratlanul a Mikulás is megjelent, aki az újságírók munkáját egy-egy jelképes csomaggal köszönte meg. Elmondta, hogy december 6-án még üzenetet is küldhetünk neki, a Kölcsey Központ Mikulás postaládájába bedobva.

A Kormány részesedés-szerzési szándékát fejezte ki a debreceni reptérrel kapcsolatban

Az 5G technológia legalább egy évtizedig a legfontosabb technológia marad

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek