Debrecen
2020-12-01

Két nap alatt, négy helyszínen hat bűncselekményt követett el a debreceni férfi

A Debreceni Járási Ügyészség gyorsított eljárás keretében 2020. december 2-án a Debreceni Járásbíróság elé állítja azt a férfit, aki Hajdúsámsonban és Debrecenben ittasan rövid idő alatt több bűncselekményt követett el.

A gyanúsított Hajdúsámsonban 2020. szeptember 10. napján a kora reggeli órákban ittas állapotban észrevette, hogy a közelében, az utcán kerékpározott egy nő. A férfi minden előzmény nélkül a sértetthez lépett és a kerékpárjára rögzített gyermekülést meglökte. Az asszony a kerékpárjával felborult és jobb keze a kerékpár alá szorult. A gyanúsított a földről felálló nőt megrúgta és megütötte, melynek következtében az egyik ujja eltört.

 

Az ittas gyanúsított 2020. szeptember 11-én a délelőtti órákban az egyik debreceni társasház belső udvarán hangoskodott, közben a szalonnasütő melletti padokat dobálta, egy szemeteskukát pedig átdobott a szomszédos ház udvarára. A férfi az udvaron tartózkodó, 83 éves sértettre is rátámadt, egy fadarabbal a csuklójára ütött. Ettől az idős asszony elesett és zsebéből kiesett a mobiltelefonja, melyet a gyanúsított magához vett és elvitt a helyszínről. A sértett könnyebb sérülést szenvedett, a telefonjának elvételével keletkezett 10.000 forint kára visszaadás útján megtérült.

 

A gyanúsított még aznap délelőtt egy másik debreceni társasház előtt a csatornázási munkálatok miatt körbekerített területnél a kordon szalagját leszaggatta és az útra helyezett terelő bójákat szétdobálta, valamint a lakóház kapuját rugdosta és kiabált a lakóknak. Kis idő elteltével egy debreceni bevásárlóközpontba ment, ahol szóváltásba került az egyik vásárlóval. Erre felfigyelt a biztonsági szolgálat munkatársa és intézkedett a férfival szemben, majd értesítette a rendőrséget.

 

A Debreceni Járási Ügyészség a letartóztatásban lévő gyanúsítottat 2020. december 2-án gyorsított eljárás keretében a Debreceni Járásbíróság elé állítja kifosztás bűntette, súlyos testi sértés bűntette, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés bűntette, valamint három rendbeli garázdaság vétsége miatt.

 

Győzelmet arattak a debreceni vízilabdázók

Ismét több száz új fertőzött Hajdú-Biharban

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek