Debrecen
2020-11-27

Debrecen Város Szíve nemcsak díszít, hanem gyógyít is a járványkórházban!

Karácsony közeledtével az ünnepre való készülődés és a lelki megerősödés különösen fontos az egészségügyben dolgozóknak is, akik az egész országban a nap 24 órájában hősiesen helyt állnak a koronavírus elleni küzdelemben. Debreceni Megyei Jogú Város és a Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft. karácsonyi adományokkal és egy szimbolikus meglepetéssel, Debrecen Város Szívével köszönte meg a Debreceni Egyetem Kenézy Gyula Egyetemi Kórház orvosainak, ápolóinak áldozatos munkáját.

A Kenézy Kórház főbejárata előtt péntek délelőtt megtartott eseményen Papp László, Debrecen polgármestere elmondta, hogy a négyszáz mézeskalácsból álló hatalmas szív, a város szíve most - amelyet az elmúlt években az advent idején a belvárosban csodálhatták meg az érdeklődők - most a lehető

legjobb helyre, ide a kórházhoz került. A város szíve ugyanis egyszerre mutatja meg az összefogás erejét, illetve a debreceniek háláját és köszönetét. A polgármester arra is kitért, hogy a közelmúltban ő is átesett a koronavírus fertőzésen, ezért a saját és a már meggyógyult betegtársai nevében külön is megköszönte a nővéreknek és az orvosoknak azt az áldozatos munkát, amit a betegek gyógyítása érdekében már több hónapja végeznek a járvány frontvonalában. A város örömmel fogott össze az adventi árusokkal, amikor önzetlenül felajánlották, hogy a kézműves termékeikből megajándékoznák a járványkórház munkatársait.

Bódor Edit, a Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője azt hangsúlyozta, hogy megható volt megtapasztalni, hogy milyen sokan csatlakoztak ehhez az adománygyűjtéshez. A teljesség igénye nélkül külön is Radics Zoltán népi iparművésznek, hogy elkészítette ezt a több mint 2 méter magas mézeskalácsszívet és Soltész Józsefnek, aki a szívet tartó állványt ajánlotta fel. Megköszönte a több száz csomag kézműves hús terméket a derecskei Németi Ágnesnek és Pápai Imrének, Mircz Nárcisznak a sajtokat, a debreceni cukrászdáknak Debrecen bejglijét és más finomságokat, a Soós Pékségnek Debrecen Kenyerét, illetve a több tucat őstermelőnek, árusnak, akiknek köszönhetően meg tudják ajándékozni a járványkórház koronavírus osztályain dolgozó orvosokat, ápolókat. Külön kiemelte, hogy a Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft. munkatársai is önként csatlakoztak az önzetlen adakozáshoz tartós élelmiszerekkel.

Dr. Kovács Csilla, a Kenézy Kórház Sürgősségi Betegellátó Osztályának vezetője az intézmény valamennyi dolgozója nevében meghatódva köszönte meg a felajánlásokat. Elmondta, hogy hasonlóan az ország egészségügyi intézményeihez, a Kenézy Egyetemi Kórházban dolgozó munkatársak valóban emberfeletti munkát végeznek szeptember óta és nem tudják még, hogy hol a vége. A főorvos szerint, ha ránéznek erre a szívre, akkor erőt tudnak belőle meríteni és segíti majd őket, hogy tovább folytassák a koronavírus elleni küzdelmet.

A Főnix Rendezvényszervező emellett a DE Kenézy Gyula Kórház Rendelőintézet és Egészségügyi Járóbeteg Bethlen utcai Központja és a DE Kenézy Gyula Kórház számára egy-egy feldíszített karácsonyfát is felajánlott.

 

Az adományozók névsora:

 

Németi Ágnes Edit és Pápai Imre (adalékmentes hústermékek), Mircz Nárcisz (kézműves sajtok), Gyugos Zoltánné (kézműves sajtok), Debreczeni Ildikó (natúr és fűszerezett sajtok)Koroknai Péter (Bárándi tejtermékek), Heit Lóránd (létavértesi tormatermékek), Ladányi Krisztina (Ladányi cukrászati termékek), Léta- Tészta Kft. (prémium minőségű száraztészták), Palczert Tamás (tea különlegességek), Szász Mária (üveges mézek), Radics László (mézeskalácsok), Zelenák Szabolcs (népi étkek beváltására szóló ételkuponok), Zádor Kézműves Kávé (kézműves kávék) és a Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft. munkatársai. A Mignon cukrászda, Szőke cukrászda, Ibolya cukrászda, Kis Virág cukrászda, Gara cukrászda, a Mandula cukrászda és a Soós Pékség.

Elment Balázs Fecó is

Ismét közlekednek az Adventi villamosok

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek