Debrecen
2020-11-24

Hasznot húzott a talált mobiltelefonból egy debreceni nő

A Debreceni Járási Ügyészség jogtalan elsajátítás vétsége miatt emelt vádat az ellen a nő ellen, aki a talált mobiltelefont nem adta le, hanem azt két nap múlva értékesítette egyik kollégájának.

Az asszony 2020. április 27-én 14 óra 30 perc körüli időben Debrecen belvárosában az egyik forgalmas buszmegállóban tartózkodott, ahol észrevette a sértett által korábban ottfelejtett mobiltelefont.

 

A nő a készüléket magához vette, majd eltette a táskájába. 2020. április 29-én reggel magával vitte a készüléket a munkahelyére és ott az egyik munkatársának, a másik vádlottnak elmondta, hogy a mobiltelefon hogyan került hozzá, majd ezt követően megállapodtak abban, hogy a férfi 13.000,- forintért megvásárolja azt az asszonytól.

A férfi vádlott a mobiltelefont néhány hétig használta, majd azt egy ismerősének ajándékozta, akinek a készülék eredetéről nem volt tudomása.

A vádlottak a sértettnek 82.500,- forint kárt okoztak, amely részben, a készülék lefoglalásával és a sértettnek történő kiadásával megtérült.

A bűncselekmények elkövetését beismerő vádlottak ellen a Debreceni Járási Ügyészség jogtalan elsajátítás vétsége és kisebb értékre elkövetett orgazdaság vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A járási ügyészség a büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság mindkét vádlottat intézkedésként bocsássa próbára és a meg nem térült kár vonatkozásában rendeljen el velük szemben vagyonelkobzást.

 

Kép: smartclinic.hu

Rubik-kocka bútort készített a tokiói olimpiai stadion sztárépítésze

Vádat emeltek az ittas rongáló ellen

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek