Debrecen
2020-11-19

Doktorokat és díszdoktorokat avat a Debreceni Egyetem de nem a hagyományos módon

A koronavírus már tavasszal is átírta a forgatókönyvet.

A koronavírus járvány miatt idén elmarad a Debreceni Egyetem őszi doktor- és díszdoktoravató ünnepsége. Az esemény minden évben a novemberi Magyar Tudomány Ünnepe programsorozat záróeseménye az intézményben. Csernoch László tudományos rekotorhelyettes az unideb.hu oldalnak elmondta, hogy sajnos ebben az évben sem tavasszal, sem ősszel nem tudták megtartani az ünnepséget, de kárpótlást jelenthet a fiatal doktoroknak az a sikeres tudományos teljesítmény, amelyet a jövőben elérhetnek. 

A doktorjelöltek közül 84 summa cum laude, 30 cum laude, 1 rite minősítéssel tett eleget a doktori (PhD) fokozat megszerzéséhez előírt követelményeknek. Három jelölt külföldön szerzett tudományos fokozata alapján kérte a Debreceni Egyetemről (DE) a doktori fokozat kiadását. 

A Debreceni Egyetem Pro Cura Ingenii Díja kitüntetését idén Balkay László (Általános Orvostudományi Kar Orvosi Képalkotó Intézet), Kövér László (Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar Állattudományi, Biotechnológiai és Természetvédelmi Intézet) és Márkus Edina (Bölcsészettudományi Kar Nevelés- és Művelődéstudományi Intézet) részére ítélte oda a Tehetségtanács.

A Tankó Béla Emlékdíj idei kitüntetettje Balla József, az Általános Orvostudományi Kar orvosprofesszora és S. Varga Pál irodalomtörténész, a Bölcsészettudományi Kar egyetemi tanára, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja.

A Debreceni Egyetem a Tudományos Tanács javaslatára a 2020 évi „Az év női kutatója díjat" kimagasló kutatási eredményei és publikációs teljesítménye alapján Gálné Remenyik Juditnak, a Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar Élelmiszertechnológiai Intézet tudományos főmunkatársának ítélte.

- Az okleveleket személyesen a Tudományos Igazgatóság Főépület 212. irodájában, vagy a tudig@unideb.hu címre eljuttatott kéréssel és az adatok megadásával postai úton lehet átvenni – tájékoztatott Varga Zsolt, a Debreceni Egyetem Tudományos Igazgatóságának vezetője.

Fotó: unideb.hu
 

Nem voltunk annyira szomjasak idén

Sok a kérdés a rendezvényszervezés területén

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek