Debrecen
2020-11-18

Interneten rendelte a drogot édesanyja lakására a debreceni férfi

A vádlott édesanyja nem tudta mi van a csomagokban.

Kábítószerkereskedelem miatt emeltek vádat azzal a debreceni férfival szemben, akik postán rendelte a kábítószert. 

A debreceni férfi 2017. év középétől 2019. május 20. napjával bezárólag rendszeresen vásárolt az interneten különféle kábítószert (kokain, marihuána, speed), amelyet az ismeretlen külföldi eladó csomagként vagy postai küldeményként adott fel és azok postai úton érkeztek meg a vádlott és a csomagok tartalmát nem ismerő édesanyja debreceni lakására, vagy azokat valamelyik futárszolgálat kézbesítette.

2019. márciusában a vádlott Hollandiából kokaint rendelt az édesanyja lakóhelyére. Az ismeretlen eladó a kábítószert postai küldeményként adta fel, amely 2019. március 20-án érkezett meg Magyarországra. A küldemény ellenőrzése során megállapították, hogy a csomag kábítószert, közel 20 gramm kokaint tartalmazott két alumínium tasakban, így az lefoglalásra került.

A vádlott debreceni tartózkodási helyén megtartott kutatás során a kábítószer adagolásához, csomagolásához szükséges eszközöket, illetve különféle kábítószer tartalmú anyagokat foglalt le az ügyben eljáró Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság.

A maga is több éve kábítószert fogyasztó vádlott az általa rendelt különféle kábítószert rendszeresen értékesítette Debrecenben és ezáltal körülbelül 1.000.000,- Ft haszonra tett szert.

A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség a vádlott ellen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Törvényszéken. A vádiratban fegyházbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabását indítványozta, továbbá indítványt tett továbbá a haszonnal elért összeg vagyonelkobzására és arra, hogy a vádlottól lefoglalt kábítószert és a csomagoláshoz szükséges eszközöket a törvényszék kobozza el. A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség a vádiratban a büntetés konkrét mértékére vonatkozóan is indítványt tett arra az esetre, ha a vádlott a törvényszék előkészítő ülésén a bűncselekmény elkövetését beismeri és lemond a tárgyaláshoz való jogáról.

Fotó: illusztráció, police.hu

Debrecenben is kifogásolható a levegőminősége

Újabb koronavírusos eset a DEAC kosarasainál

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek