Debrecen
2020-11-11

Ezeken a helyeken lesz kötelező a maszkviselés Debrecenben

Nem zárnak be a kutyafuttatók a cívisvárosban - erről is döntött az önkormányzat

A játszótereken, piacokon és vásárokon lesz kötelező a maszk használata Debrecenben és nem zárják be a kutyafuttatókat - ez áll a Polgármesteri Hivatal  közleményében. 

Az önkormányzat csütörtöktől a játszóterek, valamint a piacok, vásárok - mint az élelmiszerpiac, a termelői piac, a régiségvásár és a zsibvásár - területén kötelezővé teszi a maszk viselését. A város ugyanakkor nem zárja be a kutyafuttatókat, és a kutyasétáltatásra a városban is az országos érvényű szabályok vonatkoznak. 

Ismét ingyenesen használhatják mostantól a tömegközlekedést a honvédség dolgozói, a polgári védelmi szolgálatot teljesítők, a közterület-felügyelők, valamint a szociális kerekasztal tagjaként működő szociális ellátó szervezetekben dolgozók. 
 

 A lakosság és a segítségre szorulók támogatásának érdekében Debrecen Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala újra telefonos információs vonalat működtet. A koronavírus-járvánnyal kapcsolatban Debrecen polgárait érintően meghozott önkormányzati intézkedésekről megfelelő ismeretekkel rendelkező munkatársak adnak információt munkanapokon – hétfőtől csütörtökig  8.00 és 16.00 óra között, pénteken 08.00 és 14.00 óra között. A hívható telefonszámok a következők: 06-52-517-768; 06-52-517-614, melyek a lakosság körében már ismert telefonszámok voltak a tavaszi koronavírus-veszélyhelyzet idején is. 
 

Fotó: Archívum

Letölthető a munkavégzésről szóló igazolás mintája

Szenátust választ a Debreceni Egyetem

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek