Debrecen
2020-11-06

Sikeres jubileumi évet zárt a Debreceni Vidámpark

Az alapításának 60. évfordulóját ünneplő Vidámpark október 31-én, Halloween Party keretében búcsúztatta az ünnepi szezont, mely több szempontból is rendkívüli volt.


A koronavírus okozta veszélyhelyzet miatt az intézmény a márciusi szezonnyitást követően közel két hónapos zárvatartásra kényszerült. Ez idő alatt elvégezték a szükséges karbantartásokat, és megtörtént a vidámpark felkészítése az újranyitásra. A látogatói igényeknek és a járványhelyzet adta új körülményeknek megfelelően az intézmény továbbfejlesztette online jegyértékesítési szolgáltatását, így immár kényelmi díj nélkül váltható gyors bejutást garantáló belépő.


A jubileumi szezonban nem volt hiány az újdonságokból. A májusi újranyitást követően az ország egyetlen vidámparkjában több játékgép megújult; így az űrutazás földöntúli élményét ígérő Apollo-X új tematikát kapott, valamint a Babaforgó a Jégvarázs c. meséből ismert új köntösbe bújt. Továbbá több új mutatványos berendezést is üzembe helyeztek; négyszemélyes Bungee-trambulint, valamint a virtuális kalandokra invitáló 10D mozit és Icaros Prót, így a főszezonban már 23 élményelem közül válogathatott a nagyközönség.


Programok tekintetében is gazdag volt az év. A hagyománnyá vált rendezvényeik mellett idén megtartották történetük első Karszalagos Estéit, ahol a nyáreste különleges hangulatában várta a park a korlátlan élmények szerelmeseit. A Magyar Turisztikai Ügynökség kampánya keretében az alsó tagozatos diákok egész nyáron és az őszi szünetben is ingyenesen utazhattak a vidámparki kisvasúton Kajla útlevelük felmutatásával. Augusztusban rekordlátogatottság mellett a Vidámpark adott otthont a Virágkarnevált kísérő Galiba Gyermekfesztiválnak. Szeptemberben pedig az intézmény a Fórum bevásárlóközpontban rendezett interaktív kiállítást keretében mutatta be a három generációt felölelő eddigi történetét.
Kiemelkedő évet zárt tehát a Vidámpark, hiszen a kényszerű zárva tartás ellenére sikerült megőriznie a tavalyi évi látogatottságát, és ami még fontosabb, hogy e nehéz időkben is biztosította a biztonságos és önfeledt szórakozás és kikapcsolódás lehetőségét. A Vidámpark a jövő évre is megannyi újdonsággal készül.
 

Fotó: facebook.com/zoodebrecen

MOZGÁSBAN A DEAC

Csapadékvíz-elvezető gerincvezeték épült a Tarján utcán

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek