Debrecen
2020-11-05

Átadták az autósoknak Debrecenben a Vár utca új szakaszát

A majdnem 140 méter hosszú szakaszt 81 millió forintból építették az autósoknak.

Csütörtökön átadták az autósoknak Debrecenben a Vár utca új szakaszát. Az Kálvin tér irányából egyirányú majdnem 140 méter hosszú útszakasz lehetővé teszi a környező üzletek mellett az ott lévő Kölcsey Ferenc Református Gyakorló Általános Iskola megközelítését is. 

A beruházás több mint 80 millió forintból valósult meg október 30-ára, ennek részeként 3 új parkolót és egy mozgássérült parkolót is kialakítottak (ezek főként az iskolába érkezők dolgát könnyíti meg) , de további 5 parkoló kialakítását is tervezik a következő időszakban.

 A beruházásnál megpróbáltak minél nagyobb zöldfelületet meghagyni a Csokonai-szobor környékén.

Az új átkötés miatt megváltozott a Kálvin tér forgalmi rendje. A Kálvin tér irányából a Vár utca felé közlekedő – az út ebben az irányban egyirányú – autósoknak elsőbbségadási kötelezettségük van a keresztező villamosforgalommal szemben, melyre a kihelyezett táblán túl a „Különösen veszélyes hely” – sárgával felfestett – útburkolati jelzés is figyelmeztet. 

A változás a Kálvin téren érinti a parkolás rendjét is. A sínpálya mellett a kereszteződés előtt csak az Új Városháza felőli oldalon megengedett a parkolás. Az Emlékkert felőli oldalon a kereszteződés előtt a kiépített parkolón kívül tilos a parkolás, melyre „Megállni tilos” tábla is felhívja az autósok figyelmét. A szabálytalanul parkoló autók a közlekedést akadályozzák, így azokat a közterület-felügyelet munkatársai a helyszínről elszállíttatják. 

 

Újabb lakástűz volt Debrecenben

Online szakmai továbbképzés a Debreceni Egyetem Műszaki Karán

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek