Debrecen
2020-11-02

Melegétel a tűzkárt szenvedett lakóknak

Összesen 200 adag előre csomagolt melegételt juttatott el a Debreceni Karitatív Testület a vasárnap tűzkárt szenvedett debreceni, Dienes János utcai társasház lakóihoz.

Tűz keletkezett vasárnap délután a debreceni Dienes János utcában, emiatt 63 embernek kellett elhagynia lakását, valamint a kigyulladt lakásból a tűzoltók egy embert kimentettek, majd átadták a mentőszolgálatnak. A szomszédos lakásokból is ki kellett segíteni öt ember, mert a füst átterjedt. 

 Az eddigi információk szerint a tűz azért keletkezett a negyedik emelet egyik lakásában, mert egy 94 éves hölgy gyertyát gyújtott elhunyt gyermeke emlékére. A lakás teljesen kiégett, és a hölgyet valamint még egy lakót kórházba szállítottak a mentők. 

 A tűzesetről tudomást szerezve Széles Diána alpolgármester, a Debreceni Karitatív testület társelnöke, Rózsahegyiné Juhász Éva, a testület elnöke, Reichert Tünde, a testület titkára, valamint Nagy Sándor önkormányzati képviselő haladéktalanul közreműködtek abban, hogy minden lakónak legyen lehetősége fedett és fűtött helyre húzódnia, míg a tűzoltók dolgoznak az épületben, és forró teával is elláttak mindenkit. A lakók nagy része ezt követően visszatért otthonába, de aki máshol kívánta tölteni az éjszakát, azok elszállításában is közreműködtek a segítők. A házban található száz lakásban a tűzeset óta nincs áram, így a lakók részéről az a kérés fogalmazódott meg, hogy biztosítsanak meleg ételt számukra, amit a testület egy felajánlásnak köszönhetően megtett hétfőn, és ezt mindaddig megteszik, amíg az épület a lakásaiban szünetel az áramszolgáltatás, ugyanis addig a lakóknak főzésre nincs lehetőségük. 

 

Fotó: Erdei Balázs


 

220 felett Hajdú-Bihar megyében

A koronavírus hatásairól tartott online előadást a Debreceni Egyetem hallgatóinak Bodó Sándor

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek