Debrecen
2020-09-05

Valami elkezdődött

Környezettudatos Debrecen.

Környezetvédelmi munkacsoport alakult Debrecenben.  A tizennyolc tagú szakértői testület tagjait szeptember 4-én mutatták be a sajtó képviselőinek, A természetvédelmi szakemberek, valamint a zöld jövő iránt elhivatott debreceniek a város környezetpolitikai törekvéseinek megvalósításában vállalnak szerepet.     

A sajtótájékoztatón Papp László polgármester elmondta: Debrecen új környezetpolitikája a város környezettudatos, fenntartható fejlődését szolgálja. A polgármester a programelemek között említette többek között, hogy napelem parkokat és zöld buszmegállókat alakítanak ki, valamint növelik a zöldfelületeket is. Kiemelte, hogy elkezdődött a Civaqua program megvalósításának előkészítése.

A munkacsoport tagjai : dr. Aradi Csaba ökológus; Balázs Ákos, Debrecen környezetvédelmi ügyeiért is felelős alpolgármester, Debrecen környezetvédelmi munkacsoportjának elnöke; Duzs László természetvédelmi mérnök; Fodorné Magyar Ágnes, a Debreceni Gönczy Pál Általános Iskola intézményvezető-helyettese; dr. Grasselli Gábor, a Debreceni Regionális Gazdaságfejlesztési Alapítvány igazgatója;Hosszu Róbert, a NI Hungary Kft. ügyvezetője; Kálmánczi Miklós önkormányzati tanácsadó; dr. Kövér László a Debreceni Egyetem adjunktusa; dr. Krecz Tibor kommunikációs szakember; Lenner Ádám a Tiszatáj Közalapítvány természetvédelmi és tájgazdálkodási menedzsere; Nagyné Pálfi Zsuzsa környezetgazdálkodási agrármérnök; Senánszky Petra többszörös világ- és Európa-bajnok uszonyos úszó;Szabó Fruzsina Magdolna természetvédelmi mérnök; Szalacsi Áprád, a Nyírerdő Zrt. vezérigazgatója; Szentpéteri-Nagy Veronika kertészmérnök; dr. Szűcs István, a Debreceni Egyetem intézetigazgató egyetemi docense; Váradi Ferenc rádiós műsorvezető; Váradi Zoltán, a Természettár vezetője.

 

Újabb járványügyi intézkedések Debrecenben

Negyven év képekben

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek