Debrecen
2020-07-06

A Katasztrófavédelem is írtja a szúnyogokat Hajdú-Biharban

Több mint százezer hektáron, csaknem négyszázhatvan településen folytatódik a héten a szúnyoggyérítés - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője, Dóka Imre az MTI-vel.

Hajdú-Bihar Megye több településén is lesz szúnyoggyérítés a következő napokban. A héten Baranya és Somogy megyében, kiemelten a Dráva menti településeken, a Tisza-tó településein, valamint Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Csongrád-Csanád és Békés megye számos településén irtják a szúnyogokat. A szakemberek a védekezés során légi és földi úton biológiai irtószerrel, granulátummal kezelik az ártereket. A lakott területeken a már kifejlett szúnyogok ellen hatvan, gépjárműre rögzített berendezéssel védekeznek. Az elmúlt hetek csapadékos időjárása miatt az ország legnagyobb részén szúnyoginvázió alakult ki. A Tiszán és mellékfolyóin levonult kisebb árhullám következtében további, a szúnyogok szaporodásához ideális élőhelyek keletkeztek. Továbbá a Tisza árterében a tavalyi sok víz miatt az árvízi szúnyogok áttelelni képes tojásainak milliói találhatók A tervek szerint Debrecenben kedden lesz szúnyogirtás több mint 600 hektáros területen.

Hajdú-Bihar megyében emellett kedden Egyeken, Tiszacsegén és Újszentmargitán lesz szúnyogirtás. Csütörtökön többek között Hajdúszoboszlón, Berettyóújfaluban és Pocsajon, pénteken pedig Balmazújvároson, Nagyhegyesen és Hortobágyon írtják a vérszívókat a Katasztrófavédelem munkatársai.

 

Új nyitvatartási rend a kormányablakoknál

Kondás Elemérrel és 1.2 milliárddal vág neki az NB II-nek a Loki

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek