Debrecen
2020-06-26

Az Újkertben folytatódik a járdafelújítás

Az Újkertben, a Lehel utcán folytatódik az idei járdaépítési és járdajavítási program.

Az elmúlt évekhez hasonlóan, idén is folytatódik a rossz állapotú lépcsők javítási és felújítási munkája. Ezeknek a beavatkozásoknak a célja, hogy a gyalogos közlekedés minősége és biztonsága az eddigieknél sokkal jobb legyen, illetve a lakókörnyezet esztétikusabbá tétele sem elhanyagolható szempont. 

A 2020. évi járdajavítások első ütemében, 19 helyszínen végzett az önkormányzat lokális, illetve nagy felületű járdajavítási munkálatokat. Ezekre elsősorban a nagyobb forgalmú helyeken került sor. 

A következő szakaszban a Lehel utca 2-4-6. számú ingatlanok előtti régi aszfaltburkolat helyett készül új járdafelület 75 méter hosszasan és 4 méter szélesen. Ezzel együttesen a szemben lévő parkból a társasházak előtti járdához vezető 3 lépcsőt is átépítik. 

A munkálatok az időjárástól függően mintegy másfél hétig tartanak majd előreláthatólag. A kivitelezés bruttó 6 millió Ft-ból valósulhat meg, amelynek egészét az önkormányzat saját forrásból biztosítja. 

A 2020-as járdafelújítási program  érinteni fogja még az Irinyi János utca, Kurucz utca, Széchenyi utca, Sólyom, Vécsey utca egyes járdaszakaszait. A Derék utcán és a Jerikó utcán pedig lépcsőfelújításra kerül majd sor a későbbiekben. 

Egészségügyi dolgozókat ismertek el

Oszlopcserék a Klinikánál

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek