Debrecen
2020-06-19

Letartóztatták a Déri téren verekedőt

A Debreceni Járásbíróság 2020. június 16-án egy hónapra elrendelte annak a 37 éves férfinak a letartóztatását, akivel szemben súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt rendelt el nyomozást a rendőrség.

A gyanú szerint a férfi 2020. június 14-én 2 óra 30 perc körül ittas állapotban tartózkodott Debrecenben, a Déri téren, ahol odalépett egy számára ismeretlen társasághoz, akiket minden előzetes szóváltás nélkül szidalmazni kezdett. A társaság két tagja megkérte a gyanúsítottat, hogy hagyja őket békén és távozzon. A gyanúsított ezt követően az egyik férfit ököllel arcon ütötte, míg társát szintén ököllel bántalmazta. Az egyik sértett nyolc napon túl gyógyuló, míg társa könnyű sérüléseket szenvedett, azonban az ütések nagyságára és a bántalmazás módjára tekintettel reális esélye állt fenn annak, hogy súlyosabb sérülése legyen.  

A bíróság álláspontja szerint indokolt a legszigorúbb kényszerintézkedés alkalmazása a különös visszaeső gyanúsítottal szemben, mivel megalapozottan tartani lehet attól, hogy megszökne, elrejtőzne. A gyanúsított bejelentett lakcíme fiktív, ott ténylegesen nem tartózkodik és a beszerzett adatok alapján nem állapítható meg a tényleges lakó – vagy tartózkodási helye.

A nyomozási bíró döntése során figyelemmel volt arra, hogy a büntetett előéletű gyanúsított korábban az ország különböző részeiben követett el bűncselekményeket, többek között testi sértést, kifosztást, kábítószerrel visszaélést és lopásokat.

A debreceni férfi esetében fennáll a bűnismétlés veszélye, jelen bűncselekményt is a Pesti Központi Kerületi Bíróság előtt folyamatban lévő büntetőügyben 2019. december 2-án elrendelt bűnügyi felügyelet hatálya alatt követte el.

A Debreceni Járásbíróság végzése nem végleges.

Olaj és ecet kisokos

Neves zenészek tanítanak a Gitármánia Táborban

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek