Debrecen
2020-06-18

Újra fogad látogatókat a Debreceni Református Nagytemplom

Több mint három hónap után, 2020. június 19-től újra látogatható a cívisváros ikonikus épülete, a Debreceni Református Nagytemplom. Az újranyitás során kiemelt figyelmet fordít az Egyházközség a látogatók és a munkatársak egészségének védelmére, és néhány újdonságot is bevezettek, hogy minél teljesebb legyen az egyéni látogatói élmény.

Március 15-én zárta be kapuit a Debreceni Református Nagytemplom előbb a látogatók, majd a gyülekezeti tagok előtt is, ezzel is segítve a járvány terjedésének lassítását. A járványveszély csökkenésével azonban fokozatosan újraindul az élet a templomokban is országszerte: május közepe óta újra nyilvános istentiszteleteket tartanak, és a veszélyhelyzet elmúltával június 19-től a látogatókat is újra fogadja a Nagytemplom.

Több újdonságot is bevezettek a Nagytemplomban annak érdekében, hogy minél teljesebbé és élményszerűbbé tegyék az egyéni látogatást. A legjelentősebb látnivalók mellett egy-egy QR-kódot tüntettek fel, melyek által saját készülékén mindenki elolvashatja magyar és angol nyelven a főbb tudnivalókat. A padlástér is megújult: audiovizuális tartalommal egészítették ki, valamint új információs táblák kerültek elhelyezésre, hogy a két tornyot összekötő rész is tartalmasabb  élményt nyújtson a látogatók számára. Az érmeprés mellett egy családi fotófal is gazdagítja mostantól a Nagytemplom kínálatát. A Kálvin János Galéria időszaki bélyegkiállításának különleges darabjait augusztus végéig fedezhetik fel a látogatók.

A szükséges egészségügyi óvintézkedések betartását segíti, hogy mostantól online és mobil applikáción keresztül is lehet belépőjegyet vásárolni a Nagytemplomi túrákra, ezzel is kerülve az érintkezést és a készpénzes forgalmat. A templomba belépve, a jegypénztárnál kötelező a száj eltakarása maszkkal vagy kendővel, és kézfertőtlenítő is kihelyezésre került a látogatók számára. A templomban a nyári időszakban egyidejűleg legfeljebb 100 fő tartózkodhat, és a fertőtlenítésre, szellőztetésre is fokozott figyelmet fordítanak.

A nyitás hétvégéjén, június 19-21. között ráadásul minden látogató 50%-os kedvezményben részesül a belépőjegyek árából! Minden vendéget szeretettel vár a Nagytemplom!

Összeverekedtek a buszon

Neves zenészek tanítanak a Gitármánia Táborban

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek