Debrecen
2020-06-18

Elismerte munkatársait a Debreceni Szakképzési Centrum

A Debreceni Szakképzési Centrum a 2019/2020-as tanév zárásához közeledve, pedagógusnap alkalmából díjakat adományozott a kiemelkedő munkát végző munkatársainak. Az ünnepségen az elismeréseket átadta és köszöntőt mondott Tirpák Zsolt kancellár úr és Hámori Éva főigazgató asszony.

A Debreceni Szakképzési Centrum „kiváló pedagógus” kategóriában azokat díjazza, akik több évtizedes pedagógiai tevékenységet folytatnak, kiemelkedő szakmai eredményeket maguk mögött tudva. Elismerésben részesült Rácz Ildikó, aki a Bethlen Gábor Közgazdasági Szakgimnázium informatika, történelem szakos tanára, 2008 óta az elektronikus naplók és tanulmányi rendszerek helyi megvalósítását tervezi, irányítja és koordinálja. A Samsung Smart School implementációjában vezető szerepet vállalt, és folyamatosan képzi magát. 

Németh István a Péchy Mihály Építőipari Szakgimnázium igazgatóhelyettese, matematika-fizika, informatika szakos tanára, közoktatási vezető, 1989 óta az intézmény dolgozója. Segítője a pályaorientációs tevékenységnek, a szakképzés népszerűsítéséért végzett munkának, irányítója az iskolai ünnepségek szervezésének, a gyakorlati oktatás tárgyi feltételeit fejlesztő feladatoknak. 

Dr. Tóth Ágnes, a Vegyipari Szakgimnázium kiváló pedagógusa. Kimagasló érdeme van abban, hogy a Vegyipari pályázati tevékenysége ma már példaértékű. Az angol nyelvű pályázatok vezetője és irányítója. 

Rontó Sándor, aki már 1989 óta a Brassai Sámuel Műszaki Szakgimnázium tanára.  A hosszú évek során tanítványai számára számos terepgyakorlatot szervezett, ahol a tanulók szakmai tudását bővítette, fejlesztette személyiségüket, emellett kiváló kapcsolatokat épített ki országosan elismert cégekkel.  

 

„Kiváló dolgozó” kategóriában azon kollégák részére ajándékozzák az elismeréseket, akik kiemelkedő színvonalon végzik a közvetlenül nem oktató, nevelő munkájukat. Danyi Beáta 2010 augusztusa óta dolgozik a Debreceni SZC Építéstechnológiai és Műszaki Szakképző Iskolájában iskolatitkárként. A Köznevelési Regisztrációs és Tanulmányi Alaprendszer szakértője, tudása és tapasztalata nélkül elképzelhetetlen lenne az iskola elvárható működése. 

Kovács Attila szinte a kezdetektől dolgozik a Debreceni Szakképzési Centrumban, osztályvezetőként összehangolja és koordinálja az általa vezetett osztály munkáját.

 

Elismerő díjat adtak át „a szakképzés népszerűsítésében elévülhetetlen érdemeket szerzett” kategóriában. Azon kollégákat ismerték el, akik kiemelkedő tevékenységet folytattak a szakképzés ügyének népszerűsítéséért. Jenei György több mint 40 évet töltött el a közalkalmazotti pályán. A Brassai Sámuel Műszaki Szakgimnáziumában 1982 augusztusában kezdte meg nevelő-oktató munkáját, s vett részt kezdetektől az iskolában folyó szakmai munkában. 

Harasztosi Sándor  a Debreceni SZC Péchy Mihály Építőipari Szakgimnáziumának oktatója, nagy szakmai felkészültséggel rendelkezik. 

Nagyné Kricsfalussy Anna 17 évvel ezelőtt kezdte meg szakmai pályáját, a Debreceni SZC Péchy Mihály Építőipari Szakgimnáziumában. Kezdetben mérnöktanárként, később munkaközösségvezetőként, majd a Debreceni SZC Építéstechnológiai és Műszaki Szakképző Iskolájának gyakorlatioktatás vezetőjeként folytatta széleskörű szakmai tevékenységét.

 

Továbbá „a 2019/2020-as tanévben kiemelkedő szakmai és pedagógiai munkát végzett nevelőtestület” díjában részesült a Debreceni SZC Beregszászi Pál Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája. Az iskola tanárai bizonyították, hogy a város oktatási hírnevét, iskolavárosi rangját, a szakképzésfejlesztés iránti elköteleződést, és a Debreceni Szakképzési Centrum innovációs törekvéseit határozottan meg tudják valósítani.

Elhunyt Benedek Tibor vízilabdázó

Neves zenészek tanítanak a Gitármánia Táborban

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek