Debrecen
2020-06-16

Debrecenben még marad a látogatási tilalom

A Debreceni Egyetem betegellátó intézményeiben nem oldják fel az általános látogatási tilalmat. Még mindig fennáll a fertőzés bejutásának veszélye, ez pedig veszélyeztetheti az ellátókapacitás biztonságos növelését- írta körlevelében a Klinikai Központ elnöke.

A Klinikai Központ a COVID-pozitív és -gyanús szülő nők, újszülöttek és gyermekek ellátására, a Kenézy Gyula Egyetemi Kórház pedig a COVID-pozitív és -gyanús felnőttek kezelésére jelenleg is határozattal kijelölt intézmény.

Berényi Ervin, a DE Klinikai Központ elnöke úgy fogalmazott: a rendelkezésre álló tapasztalatok alapján az egészségügyi intézményekben továbbra is fennáll a fertőzés behurcolásának a veszélye, mely az egészségügyi ellátókapacitás tervezett biztonságos növelését veszélyeztetheti. A fentiek miatt a Debreceni Egyetem egészségügyi intézményeiben ezek után is érvényben marad a látogatási korlátozás.  

A Klinikai Központ és az Egyetemi Kórház fekvőbeteg-részlegeire továbbra sem mehetnek látogatók.

Van azonban néhány kivétel. A súlyos állapotú betegek esetén az általuk megjelölt személy, a kiskorú beteg szülője, illetve törvényes képviselője, a vajúdás és a szülés alatt a szülő nő által megjelölt nagykorú személy, a beteg vallási meggyőződésének megfelelő egyházi személy vagy vallási egyesület vallásos szertartást hivatásszerűen végző tagja látogathatják a beteget.

A személyes kapcsolattartásnál fontos, hogy a látogatók betartsák azokat az intézkedéseket, amelyek a fertőződés veszélyét a lehető leghatékonyabban csökkentik.  

Kizárólag egészséges személy látogathat fekvőbeteget, egy beteg egyszerre egy látogatót fogadhat. A látogató minden esetben köteles maszkot viselni, számára szappanos kézmosási lehetőséget és/vagy vírusölő hatású kézfertőtlenítő szert kell biztosítani. A látogató csak azzal a beteggel kerülhet 2 méteren belüli távolságra 15 percnél hosszabb ideig, akit meg akart látogatni.

Az általános látogatási tilalom visszavonásig érvényes. A Debreceni Egyetem kéri a betegek és hozzátartozóik türelmét és megértését.

Új járda épül a Monostorpályi úton

Neves zenészek tanítanak a Gitármánia Táborban

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek